ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:14
 

Κοτόπουλο παναρισμένο με σουσάμι και παρμεζάνα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ψησίματος: 10΄
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Για 8 κομμάτια

Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
60 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
30 γρ. σουσάμι
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι


Εκτέλεση
1. Σ’ ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το σουσάμι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε το αβγό και τη μουστάρδα.
2. Βουτάμε τις λωρίδες κοτόπουλου πρώτα στο αβγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε μία πιατέλα.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά, έχοντας το τηγάνι
κλειστό κατά την περισσότερη ώρα ψησίματος. Τηγανίζουμε πρώτα τα μισά, σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα άλλα μισά.
4. Φτιάχνουμε το ντιπ ανακατεύοντας τα υλικά του σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το ντιπ.

Για περισσότερες συνταγές δείτε στο Αthena recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Σερβίρει επίσης σνακ και γλυκά ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η αυλή του.

Swimming Birds

Cosy, χαριτωμένο καφέ απέναντι από το νέο δημαρχείο με μινιμαλιστικές διαθέσεις στην διακόσμηση και υπέροχο μυρωδάτο espresso. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δείτε περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό Wiz

Gazi live Stage / Live Club

Με μεζέδες πολλών πιάτων, εξυπηρετικό σέρβις, καλό ήχο και φώτα και με 8μελές μουσικό σχήμα που κρατάει ζωντανό το κέφι ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα συν 15 υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο burger σου δωρεάν

Burger Guy / Burger Bar

Εδώ θα συναντήσεις ένα στέκι που τα λαχταριστά burgers σερβίρονται σε αφράτα ψωμάκια brioche με μπιφτέκι από βοδινό κρέας ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X