ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:45
 

Κοτόπουλο wellington

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

600 θερμίδες ανά μερίδα

Για 10 μερίδες

 

Υλικά

1.6 κιλά στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα

25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (button mushrooms) σε φέτες

50 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο

50 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια

Μία συσκευασία (850 γρ.) σφολιάτα (είναι λίγο περισσότερη απ’ όση θα χρειαστούμε)

4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

1 αβγό ελαφρά κτυπημένο

1 κουταλιά αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

2. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλο σ’ ένα πυρέξ, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα αποξηραμένα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το νερό τους και μαγειρεύουμε μαζί. Ρίχνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε μαζί για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

4. Για να συναρμολογήσουμε το Wellington, τοποθετούμε το ένα 1 κομμάτι της σφολιάτας σε μια μεγάλη αντικολλητική λαμαρίνα ή πυρέξ. Βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας τα φιλέτα κοτόπουλου, το μείγμα μανιταριών και το ζαμπόν.

5 Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου με το ζαμπόν. Τα καλύπτουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε τις άκρες για να είναι πιο χοντρές. Αφαιρούμε τον αέρα που ίσως έχει παγιδευτεί, συγυρίζουμε και

πιέζουμε τις άκρες μ’ ένα πιρούνι.

6 Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει.

7 Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες, για να το σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στη Λεμεσό, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, ένα εστιατόριο διακοσμημένο σε λιτό και σύγχρονο ύφος

Yabashi Asian Fusion

Η κουζίνα του Yabashi περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα γεύσεων μεταξύ των οποίων θα διακρίνετε κινέζικες, ταϊλανδέζικες, ιαπωνικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του θα βρείτε σαλάτες, black angus και veal steak, φιλέτα black angus αλλά και κλασικές επιλογές

Minotavros / Εστιατόριο

Ο χώρος ευρύχωρος με μεγάλη βεράντα έξω και απλή διακόσμηση με έντονο το ξύλο και τον χαμηλό φωτισμό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το trend αυτό που έγινε τρόπος ζωής τα σαββατοκύριακά μας ενσωματώνεται στα κυπριακά δεδομένα

Brunch στο Χωριό

5 μέρη στα οποία θα φάτε εξαιρετικό brunch δίνοντάς σας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε παραδοσιακές γεύσεις ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η διακόσμησή του παντρεύει την κλασική ομορφιά του κτηρίου με την πιο ποπ, fashion εκδοχή με έντονα τα ροζ και μπλε χρώματα

G. Bar / Cafe

Συνδυάζει αρμονικά 3 διαφορετικά concepts όπως υπηρεσίες ομορφιάς (νύχια, μαλλιά, μακιγιάζ), café αλλά και χώρο όπου διεξάγονται ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Παραμένει αφοσιωμένο στην ποιότητα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά.

Ariston / Sweet Tooth

Πέρα από τα λουκούμια γάμου θα βρεις εντυπωσιακές τρισδιάστατες τούρτες, γλυκά και κεραστικά που βάζουν σε πειρασμό να θές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας μεγάλος χώρος, στο κέντρο της Λευκωσίας, με vintage American style διακόσμηση και μπιλιάρδο

Baristic / All day bar

Στο μενού του θα βρείτε διεθνείς επιλογές όπως steak burger, grand μπριζόλα, baristic burger
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού τους θα βρείτε διάφορες γευστικές επιλογές με περίεργες ονομασίες όπως ταραντούλα veggie burgers, hotdogs σαν κομμένα δάχτυλα

Atmozfear / Lounge Bar

Με διακόσμηση που κόβει την ανάσα να παραπέμπει σε νεκροταφείο και με το συναίσθημα του φόβου να επικρατεί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες

Paul / Φούρνος-Cafe

127 χρόνια εμπειρίας στεγάστηκαν στο ανακαινισμένο food hall του mall of Cyprus με διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο όπου ήταν παλιά η γνωστή μπιραρία Brickyard

Σαββίκος / Ψητοπωλείο

Πρόκειται για ένα brand με ιστορία 70 χρόνων που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη και τώρα και στην Κύπρο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στην όμορφη βεράντα του που είναι σε boho διάθεση θα απολαύσετε όλες τις καλοφτιαγμένες γαστρονομικές προτάσεις

Mad Burger / Burger Bar

Εξαιρετικά χορταστικά burgers και αφράτα ψωμάκια σάς περιμένουν σε έναν όμορφο και καλόγουστο χώρο, στην περιοχή Εναέριου ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X