ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με κρούστα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πιάτο αυτό τηρεί τις προδιαγραφές της υγιεινής διατροφής χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σ’ ένα πικάντικο μείγμα γιαουρτιού πασπαλισμένο με λίγη αλεσμένη φρυγανιά. Ψήνεται στον φούρνο χωρίς λάδι διατηρώντας τη χαμηλή θερμιδική του αξία αλλά και τη θρεπτική. Συνοδέψτε το πιάτο αυτό με αρωματικό κουσκούς.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 25΄

250 θερμίδες ανά μερίδα

Για 6 μερίδες

Υλικά
1.2 κιλά φιλέτο κοτόπουλου κομμένο το κάθε φιλέτο σε 3 μακρόστενα κομμάτια
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
50 γρ. φρυγανιά αλεσμένη (paxo golden breadcrumbs)

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το γιαούρτι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο χαρτί κουζίνας ένα μεγάλο πυρέξ.
    3. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μαριναρισμένου κοτόπουλου στο λαδωμένο πυρέξ και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X