ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανεύκολη Μπουγάτσα κανταϊφι (βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα φτιαγμένη πολύ εύκολα με φύλλο κανταΐφι. Εύκολο και πολύ νόστιμο παραδοσιακό γλυκό, φτιαγμένο με το δικό μου twist. Και πάλιν δεν άντεξα να μην δώσω την δίκη μου εκδοχή σε αυτό το υπέροχο γλυκό. Πολύ εύκολο στην εκτέλεση με φανταστικό αποτέλεσμα. ένα τιπ να σας δώσω, μην γεμίσετε πολύ το πυρέξ σας γιατί κατά το ψήσιμο η κρέμα φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει αν είναι πολύ ψιλά η στάθμη του γλυκού. Ακόμα, όταν το βγάλετε το γλυκό απ τον φούρνο, φαίνετε να είναι αρκετά ρευστή η κρέμα. Όταν κρυώσει όμως είναι μια χαρά όπως πρέπει να είναι.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος:40΄

Θερμίδες ανά 100 γρ. 190

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ η ταψί

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 μερίδες

-120 γρ. κανταΐφι, κομμένο σε κομματάκια με ένα ψαλίδι

-40 γρ. φυτικό βούτυρο Spry

-40 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

-Για την κρέμα

-700 ml γάλα

-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

-100 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

-170 γρ. ζάχαρη

-40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-1 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  2. Σ’ ένα κατσαρoλάκι ρίχνουμε τα βούτυρα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να λιώσουν.
  3. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανοίγουμε το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με τα λιωμένα βούτυρα για ν’ απλώσει παντού.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει. Χτυπάμε μέσα με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο πυρέξ μας. Τοποθετούμε το κανταΐφι πάνω στην κρέμα. Είμαστε προσεκτικοί να μην φτάσει το γλυκό πολύ ψιλά στο ταψί άλλα να έχει τουλάχιστο 1 εκ. περιθώριο άλλος θα ξεχειλίσει η κρέμα μιας και φουσκώνει αρκετά κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό απ τον φούρνο φαίνετε ακόμη ρευστή η κρέμα. μην ανησυχείτε γιατί όταν κρυώσει θα είναι όπως πρέπει. Ακόμα το γλυκό μαζεύει όταν κρυώσει, και πάλιν αυτό είναι εντελώς φυσιολόγο. σερβίρετε με παγωτό βανίλια η μαστίχα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκαν κατά 3,5% οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο

«Μήπως η δημιουργία ...υφυπουργείου τουρισμού ήταν ...πεταμένα χρήματα, που τα πήραν οι αρχές από τις ...»
Ai Em  |  09:36

Spiegel: Αυξάνονται αισθητά οι πρόσφυγες στην Κύπρο

«Πληθαίνουν οι πρόσφυγες αφού ο `καλός` Ισλαμιστής Ερντογάν μας τους στέλνει αβέρτα! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Όμορφο περιβάλλον με συμπαθητική αυλή

Neromylos / All day café restaurant

Το μενού περιλαμβάνει τοπική μεσογειακή κουζίνα, μεζέδες στην μέση για μοίρασμα σερβιρισμένους με ιδιαίτερη αισθητική
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δροσιζόμαστε και απολαμβάνουμε all day φαγητό και ποτό στη θάλασσα χωρίς να το κουνήσουμε ρούπι από την παραλία

All Day Παραλία

Με προτάσεις για φαγητό, καφέ και ποτό, αν ψάχνετε το μέρος για να αράξετε δίπλα στη θάλασσα αυτό το τριήμερο
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Με καθρέφτες και το μαύρο με χρυσό να κυριαρχούν, θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική από γνωστά ονόματα καλλιτεχνών

4711 / Club

Ένας χώρος που εντυπωσιάζει με το που μπαίνεις λόγω της ιδιαίτερης εισόδου του σε σχήμα πυραμίδας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Οι επιλογές κινούνται από τις κλασικές ναπολιτάνα, μπολονέζ, αραμπιάτα, καρμπονάρα

Pasta Strada / Street Food

Διαλέγετε καταρχάς τα ζυμαρικά ανάμεσα σε 7 διαφορετικά είδη και στη συνέχεια τη σάλτσα με την οποία θα τα συνδυάσετε
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε καθημερινά πιάτα με κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αναλόγως με την ψαριά

Hommie Food House / Restaurant

Στο μενού του θα βρείτε διάφορες μεσογειακές γεύσεις επηρεασμένες από την κυπριακή, την ελληνική αλλά και βορειότερες ευρωπαϊκές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τις Κυριακές φιλοξενεί στα decks του γνωστούς μουσικούς. Ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες

Eauzone / Lounge Bar

Η μαγευτική τοποθεσία και διακόσμησή του δημιουργούν την πιο όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα ποτά πρωταγωνιστούν τα protein shakes, οι φρέσκοι χυμοί και καφέδες

M – Theory Protein Bar & Kitchen

Οι all-day healthy επιλογές από αγνές πρώτες ύλες με συνταγές που θα σάς απογειώσουν και θα σάς ικανοποιήσουν με την τέλεια ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X