ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα από τα must γλυκά που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τις γιορτές.

 

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 30΄

 

Για 20 κουραμπιέδες

 

Υλικά

120 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής

120 γρ. spry

100 γρ. ζάχαρη άχνη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

30 ml κονιάκ

1 κουταλάκι βανίλια

100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

300 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα.

2. Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το spry και τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, αφού το μείγμα πρέπει να κτυπηθεί καλά, αλλιώς οι κουραμπιέδες δεν θα είναι αφράτοι.

3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, έχοντας το μίξερ σε λειτουργία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα με το χέρι μας.

4. Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο για 30 λεπτά.

5. Όταν οι κουραμπιέδες είναι ακόμα ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X