ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούπα αυγολέμονο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Παραδοσιακή, κλασική και αγαπημένη σούπα. Να έχετε υπόψη σας ότι όσο περνάει η ώρα το ρύζι ανοίγει, με αποτέλεσμα η σούπα να πήζει. Αν σας αρέσει λοιπόν πηχτή, ετοιμάστε την από νωρίς, αφήστε τη στην κατσαρόλα και ζεστάνετέ την όταν θα είστε έτοιμοι να τη σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15'

Για 4 μερίδες

Υλικά

80 γρ. ρύζι
1 λίτρο νερό
2 κουταλάκια ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει.
2. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αυγού και κτυπάμε. Ρίχνουμε την αυγολέμονη λίγη λίγη στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X