ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τάρτες με μαρμελάδα (jam tarts)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θα χρειαστούμε 6 ατομικά ταψάκια για τάρτες

Για 6 τάρτες

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομματάκια

1 κουταλάκι βανίλια

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό

 

Για τη γέμιση

250 γρ. μαρμελάδα φράουλα μαζί με 80 ml νερό για να αραιώσει

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2. Στο πολυμίξερ κτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης.

3. Σ’ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο χρησιμοποιώντας πλάστη. Βάζουμε τη ζύμη στα ταψάκια μας.

4. Ψήνουμε τις τάρτες για 30 λεπτά, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

5. Περιχύνουμε τη βάση της κάθε τάρτας με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X