ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Εξωτικές γεύσεις στο τραπέζι σας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

300 g καστανό ρύζι
300 g στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες ή 150 g ζαμπόν
100 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
80 g φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
50 g βρασμένος αρακάς
4 αυγά
600 ml ζωμό κοτόπουλου + λίγο ζωμό για το τέλος
120 ml ελαιόλαδο
150 ml soya sauce
λίγο σησαμέλαιο
σουσάμι καβουρντισμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου με ρύζι για 20’. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ταψί, ανακατεύοντας συνέχεια για να κρυώσει γρήγορα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τον αρακά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5’.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 2-3’. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τη soya sauce και ζωμό κοτόπουλου τόσο ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 2-3’. Στο τέλος, αρωματίζουμε με σησαμέλαιο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.

Διατροφική Αξία: Το καστανό ρύζι έχει μηδαμινή περιεκτικότητα σε νάτριο και λιπαρά. Συνδυάζεται ιδανικά με το κοτόπουλο, καθώς είναι δύο από τις καλύτερες πηγές του συμπλέγματος βιταμινών Β, με σπουδαίο ρόλο στην υγεία του νευρικού μας συστήματος και στις διεργασίες του μεταβολισμού.

 

 

 

 

 

 

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση