ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο με σύκα στην κατσαρόλα

Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικό βάρος περίπου 350 γρ.), ολόκληρα
5 μεγάλα σύκα φρέσκα (προτιμότερο βασιλικά)
250 ml ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 2

Προετοιμασία 10'

Μαγείρεμα 30'


Διαδικασία


Ξεφλουδίζουμε τα σύκα, ψιλοκόβουμε τα 3, ενώ τα υπόλοιπα 2 τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το γαρίφαλο και την κανέλα και σβήνουμε με το μισό κρασί.

Αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σύκα και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη, για να διατηρηθεί ζεστό. Αδειάζουμε τη σάλτσα με τα σύκα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Τη σουρώνουμε ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν κομματάκια και την κανέλα και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για 1 - 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει και να σχηματιστεί μια σάλτσα με την πυκνότητα της μαρμελάδας. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα σύκα και σείουμε, μέχρι να αναμειχθούν και να καλυφθούν από τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X