ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντάκος σε μιλφεϊγ

Τραγανό ψωμάκι και ζεστό τυράκι είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το κρασάκι μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
2 μέτριες ντομάτες
2 φέτες τυρί χαλούμι (από το κομμάτι που θα αγορά­σουμε κόβουμε 2 οριζόντιες φέτες)
4 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
4 κουτ. γλυκού πολτός μαύρης ελιάς
2 πιπεριές κέρατα σε ροδέλες
λίγο αλάτι λίγη ξερή ρίγανη τριμμένη

Για τη σάλτσα

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 - 4 σταγόνες βαλσαμικό ξίδι
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10' Ψήσιμο 10'

Διαδικασία
Bάζουμε τις φέτες του τυριού και του ψωμιού σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε στο γκριλ για 5 - 10 λεπτά. Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 φέτα ψημένο ψωμί, τη ραντίζουμε με λίγο από το κρασί και την αλείφουμε με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από ντομάτα και πιπεριά. Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω ψωμί, κρασί, πολτό ελιάς, ντομάτα και πιπεριά. Τελειώνουμε με το ψητό χαλούμι. Ετσι φτιάχνουμε το πρώτο ατομικό μιλφέιγ (σαν ανοιχτό σάντουιτς) και ετοιμάζουμε το επόμενο.

Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και περιχύνουμε τα ατομικά μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

 

 

 

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση