ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκουμαδάκια, τα ελληνικά μίνι ντόνατ

Σπιτικά ποιοτικά λουκουμαδάκια, έτοιμα στο αψε - σβήσε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά
70 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, χλιαρό
70 γρ. νερό, χλιαρό
25 γρ. μαγιά νωπή
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
τριμμένα καρύδια ή σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο, για γαρνίρισμα

Μερίδες για περίπου 50 κομμάτια

Προετοιμασία περίπου 1 ώρα Αναμονή 30΄- 1 ώρα

Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη, για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.

Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε τα λουκουμαδάκια από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω στην πιατέλα με το χαρτί. Οταν στεγνώσουν λίγο, τα μοιράζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια ή σουσάμι και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X