ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 μυστικά για τους πιο αφράτους κεφτέδες

Τα καλύτερα tips για τους πιο παραδοσιακούς κεφτέδες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Οσο περισσότερο ζυμώσουμε, τόσο πιο αφράτοι γίνονται. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υγρά και το ψωμί. Το ζύμωμα εμποδίζει τη συγκέντρωση υγρού στο μείγμα, όταν το βάλουμε στο ψυγείο.
  • Η σόδα-αναψυκτικό αφρατεύει ιδιαίτερα το μείγμα, γιατί περιέχει ανθρακικό που μαλακώνει τις ίνες του κρέατος. Η χρήση της όμως θέλει προσοχή, για να μην κάνει το μείγμα άνοστο και υδαρές.
  • .Για το τηγάνι, προτιμάμε το μουσκεμένο ψωμί και όχι τα στεγνά υλικά, όπως τη φρυγανιά, γιατί η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  • Τηγανίζουμε τους κεφτέδες αλευρωμένους: Το αλεύρι δημιουργεί μια προστατευτική κρούστα γύρω από τον κεφτέ, διατηρώντας τον ζουμερό και αφράτο εσωτερικά.

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X