ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:22
 

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄ Αναμονή: 15΄

Yλικά για 15 - 20 κομμάτια:

90 γρ. καλαμποκέλαιο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι νερό
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα στο μούλτι ή το μπλέντερ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροτριμμένη (για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, για 3 - 4 λεπτά.

Κατόπιν, ρίχνουμε σταδιακά τα φουντούκια, την κουβερτούρα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο-λίγο το αλεύρι.

Οταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις από αυτήν και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα.

Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ των μπισκότων, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Οταν τα βγάλουμε θα πρέπει να είναι μαλακά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.

Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Ο κυπριακός λαός να ξυπνήσει! Απλά θυμηθείτε όταν ο πρόεδρος τους υπόγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ ο ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  13:41

Δημοψήφισμα για πρόωρες εκλογές από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Συμμαχία

«Λέει ο Αβέρωφ μια βλακεία, την βελτιώνουν σε σούπερ βλακεία οι υπόλοιποι. Ασχέτως αν οι τελευταίοι, ...»
Ανωνυμος  |  08:48

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι εξθπνοβλακείες ξεκινάνε απο το ΑΚΕΛ. Ότανν θα χρειαστούμε μια μέρα ...»
Ανώνυμος  |  08:40

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X