ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

Απολαυστικό επιδόρπιο

Kathimerini.gr

Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες

Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία:

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ.

Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

*Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση