ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολό αρνιού γεμιστό με πιπεριέs Φλωρίνηs και φέτα

Οι πιπεριές Φλωρίνης και η φέτα ξεδιπλώνουν τα αρώματά τους πάνω στο ρολό αρνιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

800 γρ. νεφραμιά αρνιού, ανοιγμένη από τον κρεοπώλη μας για ρολό (του ζητάμε να αφήσει τα 2 νεφρά γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση, κομμένα στα 4)
20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
40 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
4 πιπεριές Φλωρίνης, καλά πλυμένες
120 γρ. φέτα Ελασσόνας, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

2 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες (βλέπε εδώ) και κομμένες στα 4, περιχυμένες με χυμό 1/2 λεμονιού για να μη μαυρίσουν
5 ντοματίνια, καλά πλυμένα και ολόκληρα
6 μικρές πατάτες (baby), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 30' Μαγείρεμα 50'

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Bάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190° C. Kαλύπτουμε τις πιπεριές με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Βγάζουμε τη φλούδα, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε κατά μήκος σε μέτριες λωρίδες.

Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, στις ίδιες διαστάσεις. Αλατοπιπερώνουμε τη νεφραμιά και από τις δύο πλευρές και την απλώνουμε στη λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα και το γιαούρτι και αλείφουμε με το μείγμα τη νεφραμιά. Σκορπίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Βάζουμε τα νεφρά στο κέντρο της νεφραμιάς, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε την πιπεριά και τη φέτα. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και κλείνουμε καλά τις άκρες. Βάζουμε το ρολό σε μικρό ταψί και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απλώνουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το λάδι στα υγρά του ψησίματος και βράζουμε για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να σχηματιστεί μια ρευστή σάλτσα.

Γαρνιτούρα:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις πατάτες και τις αγκινάρες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τα ντοματίνια για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λαχανικά δίπλα στο ρολό, ραντίζουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X