ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:14
 

Φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά

Newsroom K

Μερίδες:4   Προετοιμασία:5'  Χρόνος:10'

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά!

Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας. Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.

Συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πάτωσε στην ελευθεροτυπία η Τουρκία

«Mαντιλοφορεμένες, δηλαδή οπισθοδρομικές, διαλαλούν την οπισθοδρομικότητα της Τουρκίας! Να γελάσουμε ...»
ΑΚΑ  |  11:11

Πολιτική αβεβαιότητα στα κατεχόμενα

«Έ, ρε γλέντια!»
ΑΚΑ  |  11:09

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X