Kathimerini.gr
Για 4 άτομα
Ενα πανεύκολο φαγάκι, πλήρες γεύμα, μόνο με 3 υλικά.
Καθαρίζουμε 1 κιλό πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
Προσθέτουμε 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες πάχους 3-4 χλστ. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.
Τι πίνουμε
Μπίρα ή έναν Ροδίτη