ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Η Ρέιτσελ Ρόι φέρνει τον ακτιβισμό στη μόδα

Η φιλάνθρωπος και πρέσβειρα του ΟΗΕ είναι η επικεφαλής σχεδιάστρια στην 7η Εβδομάδα Μόδας του Μέμφις

ΠΗΓΗ: CNN

Φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας, σχεδιάστρια μόδας και μια από τις πλέον επιδραστικές περσόνες στα social media των ΗΠΑ η Ρέιτσελ Ρόι θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία του στυλ.

Η επικεφαλής σχεδιάστρια στην 7η Εβδομάδα Μόδας του Μέμφις, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου, Ρέιτσελ Ρόι είναι μια καλιφορνέζα με ατζέντα.

Η σχεδιάστρια θα παρουσιάσει τη συλλογή της για την Άνοιξη 2018 στην πασαρέλα και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας και θα συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ ήδη έμπνέει αναρίθμητους influencers στο χώρο της μόδας.

Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των pop-up καταστημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα ενισχύσει το Δίκτυο Σχεδίου Μόδας του Μέμφις (Memphis Fashion Design Network), το οποίο ενισχύει τοπικούς σχεδιαστές και καλλιτέχνες στη βιομηχανία της μόδας στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, το σχεδιασμό και την παραγωγή.

"Μου αρέσει να παντρεύω τις σύγχρονες επιρροές με ιστορικές αναφορές, να αναμιγνύω την πολυτέλεια με την απλότητα, το παλιό με το νέο και να βρίσκω την αρμονία σε διαφορετικές πηγές έμπνευσης. Για μένα, ο σχεδιασμός είναι αφήγηση και η άνοιξη είναι πάντα μια νέα εκκίνηση γεμάτη ενέργεια" ανέφερε η σχεδιάστρια στο WWD.

Η Ρoι είναι ιδρύτρια κοινωνικής επιχείρησης. Μέσα από την φιλανθρωπική πλατφόρμα της Kindness is Always Fashionable η σχεδιάστρια βοηθάει γυναίκες με ταλέντο από όλο τον κόσμο να φέρουν έσοδα στις οικογένειες και τις κοινότητες τους με προϊόντα βιώσιμης μόδας.

Επιπλέον, η Ροι δωρίζει το 50% των εσόδων από την capsule συλλογή της LOVE στο ταμείο του κινήματος #TimesUp.

Στην υπηρεσία του ΟΗΕ

Η ακτιβίστρια σχεδιάστρια θεωρεί ως πλέον σημαντικό ρόλο της ζωής της αυτόν που της ανατέθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η 44χρονη είναι πλέον πρέσβειρα του UN Women - της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Αποστολή της είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας της ως επιτυχημένη γυναίκα επιχειρηματίας στην προώθηση προγραμμάτων που αποσκοπούν στην επίτευξη της ισότητας των φύλων και στη στήριξη της γυναικείας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση

X