ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάδι καρύδας: ευεργετικό για την ομορφιά σας

Τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει στο πρόσωπο, στα μαλλιά και στο σώμα σας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολλά λέγονται για τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει το λάδι καρύδας στην ομορφιά σας και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. 

Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και η εφαρμογή του θεωρείται ό,τι καλύτερο για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.

Είναι γεμάτο από βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, είναι φτηνό και με εξωτικό άρωμα.
Μπορείτε να το εφαρμόσετε στο πρόσωπο, στα μαλλιά και στο σώμα, με θεαματικές συνέπειες στην εμφάνισή σας.

Πρόσωπο

Μετά το καθημερινό σας ντους μπορείτε να το απλώσετε στο σώμα και στο πρόσωπό σας ως ενυδατική λοσιόν. Η κίνηση αυτή θα ενυδατώσει το δέρμα σας, προσδίδοντάς του λάμψη. Επιπλέον, μπορείτε να το αξιοποιήσετε για τα αφαιρέσετε το μακιγιάζ του προσώπου σας και ιδιαίτερα της περιοχής των ματιών, μιας και είναι κατάλληλο για ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες. Μία ακόμα χρήση του λαδιού καρύδας για το πρόσωπό σας είναι και ως προϊόν απολέπισης.

Ιδιαίτερα δε εάν το αναμίξετε με λεπτό αλάτι ή ζάχαρη, θα καταφέρετε να επιτύχετε ένα πολύ καλό προϊόν απολέπισης. Στις επιπρόσθετες χρήσεις του λαδιού ανήκει και η εφαρμογή του ως ορού νύχτας, καθώς επίσης και ως ενυδατικής και αντιβακτηριδιακής μάσκας, με την προσθήκη μελιού.

Τέλος, το λάδι καρύδας μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη φροντίδα των χειλιών σας, ως λοσιόν για τα σκασμένα χείλη ή και ως lip balm.

Μαλλιά

Εάν θέλετε μαλλιά λαμπερά και μαλακά, τα οποία μπορούν να μακραίνουν γρήγορα, τότε η χρήση λαδιού καρύδας και πάλι θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε μία μάσκα για τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας, το οποίο θα βοηθήσει στη θρέψη, την ενδυνάμωση και τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, κάλιο και φυλλικό οξύ, όπως επίσης και σε ανόργανα άλατα, σίδηρο και μαγγάνιο.

Σώμα

Το λάδι καρύδας μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για το σώμα σας, αφού μπορεί να μαλακώσει σκληρά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα οι ξηρές πατούσες και οι κάλοι. Το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση στην περιοχή. Είναι κατάλληλο επίσης και για τα σκληρά σημεία στους αγκώνες. Σε συνδυασμό με μία ελαφρόπετρα μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Εν γένει, το λάδι καρύδας βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, από τη στιγμή που περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.

 

 

 

 

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X