ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιλέγοντας έξυπνα σνακ για την παραλία

Υγιεινές, εύγευστες και δροσερές προτάσεις για να χορταίνετε, χωρίς να παίρνετε κιλά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είναι αλήθεια ότι πάντοτε στην παραλία μας «ανοίγει» η όρεξη, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε ένα σωρό ανθυγιεινά φαγητά και σνακ, που μας προσθέτουν κιλά. Και όμως, εάν είμαστε προσεκτικοί στα σνακ που καταναλώνουμε, μπορούμε να επιλέξουμε τις τροφές εκείνες που είναι και υγιεινές, αλλά και ελαφριές. 

Οι διατροφολόγοι αναφέρονται ιδιαίτερα σε σκληρούς καρπούς, σταφίδες, ξερά φρούτα και δημητριακά, τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε σε συγκεκριμένη ποσότητα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε πλαστικά σακουλάκια, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Καλό θα ήταν οι ξηροί καρποί να είναι ανάλατοι, ούτως ώστε να αποφύγουμε το αλάτι, ενώ μέσα στα σακουλάκια μπορούμε να βάλουμε και περιορισμένη, μετρημένη ποσότητα από τα συγκεκριμένα σνακ.

Από την άλλη, τα φρέσκα φρούτα είναι μία πολύ καλή και υγιεινή επιλογή. Προσφέρουν δροσιά, ενέργεια και ενυδάτωση. Επίσης, αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Επιπροσθέτως, ενδείκνυται η κατανάλωση σάντουιτς, επιλέγοντας ψωμάκια ολικής άλεσης ή αραβικές πίτες με γαλοπούλα, κασέρι, τόνο και τυρί φέτα. Ιδιαίτερα υγιεινό και εύγεστο θα είναι το σάντουίτς σας εάν προσθέσετε  και ντομάτα, αγγούρι ή ακόμα και φύλλα μαρουλιού. Καλό θα ήταν να θυμάστε να αποφεύγετε τη μαγιονέζα και τις σάλτσες, που αποτελούν πλούσιες πηγές σε θερμίδες και λιπαρά.    

Από την άλλη, κατά την παραμονή σας στην παραλία καλό θα ήταν να καταναλώνετε και μπάρες δημητριακών, κριτσίνια ή κρακεράκια ολικής άλεσης, φρουτοσαλάτες και γιαούρτια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X