ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλόη βέρα: Η καλή φίλη της επιδερμίδας μας

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την ονόμασαν ''φυτό της αθανασίας''

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την ονόμασαν ''φυτό της αθανασίας'' και όχι άδικα. Η Αλόη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για σκοπούς που αφορούν την υγεία του σώματος, ενώ τα ευεργετικά οφέλη της για την επιδερμίδα την αναδεικνύουν σε βασικό συστατικό για την καθημερινή μας φροντίδα.

Ως ενυδατική: Eνυδατώνει την επιδερμίδα, χωρίς να δίνει μια αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα. Για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ, η αλόη βέρα δρα ως ενυδατικό και κάνει ιδιαίτερα καλό στο πρόσωπο αν την εφαρμόζετε προτού βάλετε το μεϊκ-απ σας. Για τους άνδρες το τζελ της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μετά το ξύρισμα.

Αντιμετωπίζει την ακμή: Το τζελ της αλόης περιέχει δύο ορμόνες, αυξίνη και γιβερελίνη (auxin, gibberellin), που συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος.

Η γιβερελίνη ενεργεί ως αυξητική ορμόνη και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιτρέπει στο δέρμα να επουλωθεί γρήγορα και φυσικά με ελάχιστες ουλές. Η αλόη είναι κατευναστική ουσία και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές, τα σπυράκια και τη φαγούρα.

Κατά της γήρανσης: Τα φύλλα αλόης περιέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε, που συμβάλλουν στο να βελτιωθεί η φυσική σφριγηλότητα του δέρματος.
Αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα: Δρα ως προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα και συμβάλλει στην αναπλήρωση της υγρασίας του.

Συμβάλλει στη μείωση των ραγάδων: Το τζελ της αλόης μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε αυτές τις ραγάδες και θα συμβάλλει στην επούλωση αυτών των πληγών.

Πηγή:MUST CY

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X