ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η νέα εποχή του μπότοξ

O Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί πώς να ξεφορτωθούμε τις ρυτίδες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πώς να έχουμε φυσικό, εκφραστικό και φρέσκο πρόσωπο χωρίς ρυτίδες σε δέκα μόνο λεπτά; O Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί πώς να ξεφορτωθούμε τις ρυτίδες και ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουμε το botox.

Ποια είναι η νέα μέθοδος του botox;

Mε αρκετά χρόνια πείρας από τις εφαρμογές του μπότοξ, οι πλαστικοί χειρουργοί αλλάζουν τους κανόνες του και το μετατρέπουν στο βασιλιά των ενέσιμων. Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον έδειξε ότι μετά από τακτικές επαναλήψεις επί 2 χρόνια, οι ασθενείς μπορούν να περιορίσουν τη συχνότητα της εμφάνισης ρυτίδων και το πρόσωπο τους να δείχνει πιο φρέσκο, ξεκούραστο, χωρίς σημάδια από συνοφρύωση ή άλλους μορφασμούς.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος το μπότοξ;
Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία, αλλά είναι ιδανικό είναι να ξεκινήσει κανείς όταν αρχίσουν να είναι ορατές οι πρώτες ρυτίδες στην ηρεμία του προσώπου. Συνεπώς, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου, η ηλικία αυτή μπορεί να ξεκινά από τα 30, 40, 50.

Γιατί πρέπει να περιμένουμε να εμφανιστεί μία πτύχωση για να ξεκινήσουμε;
Επειδή κάθε γυναίκα γερνάει με διαφορετικό τρόπο, μερικές γυναίκες υποφέρουν από λεπτές γραμμές στα μάτια από την ηλικία των 25 ετών ενώ άλλες φτάνουν στα 40 με ξεκούραστο βλέμμα, ωστόσο παραπονιούνται για τις βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο.

Ποια είναι η διαδικασία για την εφαρμογή του στο πρόσωπο;
Τοποθετείται σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου μειώνοντας το εύρος σύσπασής τους και με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι βαθιές ρυτίδες έκφρασης αλλά επιτρέπονται οι εκφράσεις, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του δέρματος.

Τι επιτυγχάνουμε με την τακτική χρήση του μπότοξ;
Eπιτυγχάνεται η εκ των έσω αντιμετώπιση των ρυτίδων οι οποίες γεμίζουν με δικό μας κολλαγόνο μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Σημειώνεται ότι η χρόνια σύσπαση των μυών αυτών δημιουργεί μετά από κάποια χρόνια τις και ρυτίδες έκφρασης που εντοπίζονται κυρίως στο άνω τριτημόριο του προσώπου.

Τι καταπολεμά το μπότοξ;
Tην αιτία που δημιουργεί τις ρυτίδες και δεν είναι filler αλλά ένας παράγοντας που βοηθά την εσωτερική παραγωγή κολλαγόνου. Η συνήθης θεραπεία αφορά το μέτωπο, το μεσόφρυο και το πόδι της χήνας.

«Το πρόσωπό μου θα χαλαρώσει περισσότερο, αν σταματήσω το botox», αληθεύει;
Κατηγορηματικά όχι. Αν κάποιος κάνει μπότοξ συστηματικά και μετά σταματήσει, οι ρυτίδες του μετά θα είναι εμφανέστατα λιγότερες από ότι πριν και ουσιαστικά ο άνθρωπος αυτός θα είναι πάντα πιο φρέσκος και θα δείχνει νεότερος απ’ ότι ήταν πριν ξεκινήσει το μπότοξ.

Αν ξεκινήσει μια γυναίκα το μπότοξ πρέπει να το κάνει εφ΄ όρου ζωής;
Εντελώς λάθος. Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι αν το σταματήσουν τα ενέσιμα botox, το πρόσωπό τους θα «κρεμάσει». Μπορεί κάποιος να κάνει botox όσες φορές θέλει και με ότι συχνότητα θέλει. Φυσικά, αν κάποιος το κάνει μόνο μία φορά θα έχει βελτίωση μόνο για τους μήνες που διαρκεί η δράση του ενέσιμου, μακροπρόθεσμα όμως, είναι καλύτερο να κάνει τη θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί έχει διπλό όφελος. Πρώτον αυξάνονται τα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στις θεραπείες botox και δεύτερον ακόμα και αφού το σταματήσει έχει μία εμφανή διαφορά στις ρυτίδες.

Μετά το μποτόξ το πρόσωπο θα είναι «παγωμένο»;
Αυτός είναι άλλος ένα μύθος γύρω από τη συγκεκριμένη θεραπεία. Μετά από μία επιτυχημένη θεραπεία με botox, το πρόσωπο δεν φαίνεται ανέκφραστο ή «παγωμένο». Αντίθετα φαίνεται πιο ξεκούραστο, φρέσκο, νεανικό.

To μπότοξ είναι το ίδιο για όλες;
Όχι δεν είναι ίδιο για όλες. Ο έμπειρος γιατρός είναι εκείνος που αποφασίζει τον τρόπο της εφαρμογής σε κάθε περιοχή ανάλογα με την ένταση της εκφραστικότητας, τον τύπο του δέρματος και τον τρόπο ζωής -κάπνισμα, ηλιοθεραπεία- της γυναίκας. Εκείνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται το φάρμακο για να επιτυγχάνεται μια απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία αντιγήρανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση