ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ιστορικότερη σειρά ομορφιάς και αρωμάτων Santa Maria Novella

Είναι το παλαιότερο φαρμακείο του κόσμου που χρησιμοποιούσε φαρμακευτικά βότανα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Nέες αφίξεις στη συλλογή Santa Maria Novella υπόσχονται να κάνουν τις μέρες και τις νύχτες μας ομορφότερες! Η αγαπημένη ιταλική σειρά αρωματικών προϊόντων και προϊόντων ομορφιάς έχει μεγάλη ιστορία και μετρά αρκετούς αιώνες ζωής. Η Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella είναι το παλαιότερο φαρμακείο του κόσμου, το οποίο από το 1221 χρησιμοποιούσε θεραπευτικά βότανα που καλλιεργούνταν στους κήπους του γυναικείου μοναστηριού στις πύλες της Φλωρεντίας για να φτιάξει συνταγές, αρώματα και αρωματικές κρέμες. Το άρωμα που έφτιαξαν για την Αικατερίνη των Μεδίκων ήταν η απόλυτη έκφραση των προϊόντων της Santa Maria Novella, ένα αρωματισμένο νερό, που ονομάστηκε προς τιμήν της Acqua della Regina.

Σήμερα η εξαιρετικής ποιότητας σειρά έχει εμπλουτιστεί με πολλά προϊόντα ομορφιάς και όχι μόνο. Στα best-sellers του συγκαταλέγονται μερικά από τα αρώματα του οίκου, όπως το Aqua di Colonia (η συνέχεια του ιστορικού Aqua della Regina) και τo Tabacco Toscano, οι φαρμακευτικές κρέμες προσώπου, τα υπέροχα σαπούνια που συνοδεύονται από άλατα μπάνιου αλλά και αρωματικές πούδρες σώματος, αρωματικά είδη για το σπίτι όπως το πήλινο "Melograno" ρόδι και κεριά, ταμπλέτες από φυσικό κερί και βότανα για τις ντουλάπες και μια σειρά προϊόντων περιποίησης για άνδρες. Στα αρώματα η νέα προσθήκη ονομάζεται Cinquanta, και πρόκειται για ένα πραγματικά αιθέριο άρωμα που δημιουργήθηκε ειδικά για την 50η επέτειο συνεργασίας του οίκου με την Ιαπωνία.

Στους fan Santa Maria Novella ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Barack Obama και Daniel Graig, ενώ στην Ελλάδα θα τα βρείτε αποκλειστικά στην γκαλερί Eleni Marneri, στην περιοχή της Ακρόπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση