ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί να εντάξετε την αναρή στο διατροφολόγιο σας

Συνιστάται από διαιτολόγους και διατροφολόγους σε άτομα που επιθυμούν διατροφή με λίγα λιπαρά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με παξιμάδι, με μέλι και καρύδια ή σε πιτούλα, στη γλυκιά ή στην αλμυρή της εκδοχή, η αναρή αποτελεί ένα αγαπημένο μαλακό τυρί. Είναι κρεμώδης και χαμηλή σε λιπαρά, παράγεται από αγελαδινό και αιγοπρόβειο τυρόγαλα που παραμένει μετά την παρασκευή του χαλουμιού. 

Μπορούμε να τη συναντήσουμε αλατισμένη ή ανάλατη φρέσκια. Μπορούμε να περάσουμε την αλατισμένη αναρή από τον τρίφτη και να την προσθέσουμε σε διάφορα φαγητά της κυπριακής κουζίνας, όπως στα μακαρόνια. Μπορούμε να την προσθέσουμε στην σαλάτα, στην ομελέτα ή να την χρησιμοποιήσουμε σαν σνακ με λίγους ξηρους καρπούς, μελι, κανέλα ή ακόμη και με ρόδι.

Συνιστάται από διαιτολόγους και διατροφολόγους σε άτομα που επιθυμούν διατροφή με λίγα λιπαρά. Μπορεί να είναι προϊόν χαμηλό σε λιπαρά, αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, γι’ αυτό συνιστάται από διαιτολόγους και διατροφολόγους για μία ισορροπημένη διατροφή.

Ένα κομμάτι αναρή 100γρ είναι περίπου 218 θερμίδες, με 18γρ λίπους (εκ των οποίων τα 12γρ κορεσμένα) και 11γρ πρωτεΐνης, καθιστώντας την μία ιδανική επιλογή τυριού για άτομα που προσέχουν τις θερμίδες τους ή που βρίσκονται σε δίαιτα.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση