ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέντε tips για να είσαι όμορφη τον χειμώνα

Για να αντιμετωπίσεις τα παρελκόμενα του κρύου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο χειμώνας θεωρείται μία επικίνδυνη περίοδος για την επιδερμίδα, αφού ο κρύος καιρός και η έλλειψη υγρασίας τη «βλάπτουν», με αποτέλεσμα να ξηραίνεται, να σκάει και να ξεφλουδίζει.

Την ίδια στιγμή, η χαμηλή υγρασία και η έντονη εσωτερική θερμότητα είναι παράγοντες ικανοί να δημιουργήσουν μία θαμπή εικόνα.

Με την κατάλληλη περιποίηση, όμως, θα επαναφέρεις την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη στην επιδερμίδα σου.

1) Νερό και λεμόνι: Μόλις ξυπνήσεις, πιες ένα χλιαρό ποτήρι νερό με 3 - 4 σταγόνες λεμονιού. Το λεμόνι αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό και το νερό βοηθάει τον οργανισμό να ενυδατωθεί. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι η ομορφιά ξεκινάει εκ των έσω!

2) Λιπαρά οξέα: Φρόντισε να εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα τροφές που έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν τα θρεπτικά υγρά. Τα λαχανικά, τα ψάρια, το ελαιόλαδο αλλά και τα φρούτα είναι πηγές λιπαρών οξέων.

3) Ενυδατική κρέμα: Ίσως είναι η πιο σημαντική κίνηση για μία απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Επιλέξτε, λοιπόν, μία κρέμα προσώπου με υψηλό pH. Λίγη ποσότητα είναι αρκετή για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4) Lip Balm: O ξηρός αέρας προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών. Ένα ενυδατικό balm με έλαια και βούτυρο καριτέ είναι η ιδανική επιλογή για να επαναφέρουμε την ελαστικότητα και την απαλότητα των χειλιών μας!

5) Απολέπιση: Η αλήθεια είναι ότι ο χειμώνας δεν δημιουργεί τόσα πολλά μαύρα στίγματα σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Ωστόσο, η απολέπιση δεν παύει να είναι απαραίτητη και τη δεδομένη περίοδο. Απομακρύνοντας τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα μας την βοηθάμε να οξυγονώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση