ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεταξένια μαλλιά όλο τον χρόνο με 5 βασικές συμβουλές

Τα απλά βήματα που χρειάζεσαι για να διατηρείς τα μαλλιά σου λαμπερά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται πολύ από τους μοντέρνους ρυθμούς της ζωής, τα πρόχειρα χτενίσματα, τις βιαστικές αλογοουρές ή την προσπάθειά σου για γρήγορο φιξάρισμα με διάφορα προϊόντα και εργαλεία, με καταστροφικές συνέπειες μακροπρόθεσμα.
Επιβάλλεται να τα φροντίζεις με συνέπεια και επιμονή. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δεν θέλει έξοδα, θέλει χρόνο και τις κατάλληλες επιλογές.

Σου δίνουμε πέντε πολύ απλές, καθημερινές συμβουλές για να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου:

 1) Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Όποιο τύπο μαλλιών και εάν έχεις, προτεραιότητά σου πρέπει να είναι η ενυδάτωσή τους. Τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείς πρέπει να είναι τέτοια που να προσφέρουν στα μαλλιά σου την κατάλληλη ενυδάτωση. Αυτός είναι ο τρόπος για να ελέγξεις το φριζάρισμα, προστατεύοντάς τα από τη φθορά που υφίστανται επί καθημερινής βάσεως και τη συνεχή χρήση των διάφορων εργαλείων και προϊόντων περιποίησης, όπως είναι το ζελ.

2) Χρησιμοποίησε πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν σου. Σκοπός αυτού του μυστικού κόλπου είναι να διατηρήσεις την υγρασία στα μαλλιά σου. Το conditioner πρέπει να εφαρμόζεται από τη μέση των μαλλιών μέχρι και τις άκρες και η συγκεκριμένη διαδικασία που σου προτείνουμε καλό είναι να γίνεται περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

3) Ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς. Φρόντισε να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για να μάθεις τι τύπο μαλλιών έχεις. Έπειτα, προσπάθησε να εστιάσεις στα κατάλληλα προϊόντα και μάσκες για τον τύπο μαλλιών σου. Όπως και η επιδερμίδα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται συγκεκριμένη περιποίηση, που να ανταποκρίνεται στις δικές σου ατομικές ανάγκες.

4) Χρησιμοποίησε έλαιο καρύδας ή διάφορους ορούς (serum) που κυκλοφορούν στην αγορά. Η χρήση διάφορων ορών όλο και γίνεται πιο κοινή στις μέρες μας, με διάφορες γυναίκες να τους επιλέγουν. Τόσο οι οροί που κυκλοφορούν όσο και το έλαιο καρύδας δίνουν ιδιαίτερη λάμψη στα μαλλιά, ενυδατώνοντάς τα παράλληλα και προσφέροντάς τους όλα τα απαραίτητα συστατικά για αναζωογόνηση.

5) Μακριά από ζελ και λακ. Τα ατημέλητα μαλλιά, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα της μόδας στις μέρες μας και αναδεικνύουν την πιο νεανική σου όψη. Για αυτόν τον λόγο, μείνει μακριά από διάφορα προϊόντα στιλιζαρίσματος και φιξαρίσματος, για να διατηρούν τα μαλλιά σου τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια! Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου θα μακραίνουν και πιο εύκολα, στοιχείο πολύ θετικό, ειδικά ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει!

 

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση