ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:13
 

Καταπολεμήστε το λιπαρό δέρμα με τέσσερα βασικά βήματα

Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος είναι ο πιο δύσκολος και απαιτητικός

Newsroom K

Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος αποτελεί τον πιο δύσκολο και απαιτητικό τύπο, μιας και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση, επί καθημερινής βάσεως. Προβλήματα με σπυράκια, ακμή, μαύρα και άσπρα στίγματα και γυαλάδα αποτελούν τις πιο συχνές ενδείξεις του λιπαρού δέρματος.

Η προσπάθεια καταπολέμησης των προβλημάτων αυτών, μπορεί να είναι χρειάζεται να είναι συνεπής, αλλά αποτελείται από μικρά, βασικά βήματα, τα οποία μπορεί να κάνει ακόμα και στο σπίτι της η κάθε γυναίκα.

Καθαρισμός – Απολέπιση

Η προτεραιότητα κάθε γυναίκας που έχει λιπαρό δέρμα πρέπει να είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου, δίνοντας την απαραίτητη σημασία και στην απολέπισή του. Ενδείκνυται η εφαρμογή ελαίων φυτικής προέλευσης. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου χωρίς σαπούνι. Όσο για την απολέπιση, ενδείκνυται η χρήση ενός προϊόντος δύο φορές την εβδομάδα και καλό θα ήταν να αποφύγετε εντελώς τα scrubs με κόκκους.

Μάσκες

Οι μάσκες που καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται είναι αυτές από άργιλο, μιας και καταπολεμούν το σμήγμα και ωφελούν το δέρμα. Επιπρόσθετα, ενδείκνυται η χρήση ήπιων ενυδατικών μασκών, με έμφαση στο μέλι και στην αλόη.

Λοσιόν

Με τη λοσιόν θα καταφέρετε να επαναφέρετε το pH της επιδερμίδας σας στα σωστά επίπεδα. Προτιμήστε τις λοσιόν με οξέα, όπως είναι το σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν και για την ήπια απολέπιση της επιδερμίδας, οπότε είναι πολλαπλά τα οφέλη που παρέχουν.

Oρός – Ενυδάτωση

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ένα ανάλαφρο ενυδατικό προϊόν, ενώ δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αμελείται η ενυδάτωσή του. Μία κρέμα σε μορφή gel ή ακόμα και ένας ορός που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ ή τη γλυκερίνη, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα βοηθητικά για τα προβλήματα του λιπαρού δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Η Jennifer Lopez με μακρύ καρέ

Το νέο look της JLo

Με το πέρασμα των χρόνων καταφέρνει να αποδεικνύει πως παραμένει μια από τις πιο λαμπερές σταρ
Newsroom K
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X