ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να προλάβεις τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους

Η μάχη που οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να νικήσουν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πλειοψηφία των γυναικών προβληματίζεται για τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Οι λόγοι που οφείλονται για τον σχηματισμό τους, είναι, λίγο ή πολύ, γνωστοί. Η αϋπνία, η κούραση, αλλά και η κληρονομικότητα ανήκουν σε αυτούς τους λόγους. 

Ωστόσο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες είναι ο τρόπος πρόληψης και καταπολέμησης τους.
Ακολουθούν βασικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στον αγώνα σας εναντίον των σακούλων και των μαύρων κύκλων στα μάτια:

1) Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Μην ξεχνάτε να απλώνετε το αντηλιακό σας όλες τις εποχές του χρόνου και να φοράτε γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας.

2) Για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα με ελαφρά χτυπηματάκια και κάντε ελαφρύ μασάζ.

3) Κάντε συχνά διαλείμματα από τη χρήση του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο ή γενικότερα σε μακρινή απόσταση.

4) Μειώστε όσο μπορείτε περισσότερο τη χρήση αλατιού και αλκοόλ και αυξήστε όσο μπορείτε περισσότερο τα υγρά που καταναλώνετε και ιδιαίτερα το νερό.

5) Υπάρχουν τόσο στα φαρμακεία όσο και στις υπεραγορές ειδικά pads, που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τα ταλαιπωρημένα μάτια. Μη διστάσετε να τα δοκιμάσετε. Επίσης, ενδείκνυται η χρήση κάποιων παραδοσιακών τρόπων ανακούφισης, όπως παγωμένες κομπρέσες με τσάι ή χαμομήλι, ροδέλες αγγουριού ή πατάτας και παγάκια.

6) Οπωσδήποτε να αφαιρείται το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ πριν να κοιμηθείτε, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, αποφεύγοντας το τρίψιμο.

7) Προσπαθήστε να κρατήσετε μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας τη σκόνη και τη γύρη.

8) Καλό θα ήταν να κοιμάστε έχοντας το κεφάλι σας ελαφρά ανασηκωμένο, ούτως ώστε να μη συσσωρεύονται τα υγρά στην περιοχή των κάτω βλεφάρων.

9) Μην τρίβετε τα μάτια σας για να μην καταστρέφονται τριχοειδή αγγεία στην περιοχή, τα οποία προκαλούν μαύρισμα στην όψη.

10) Εν γένει, ακολουθήστε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση