ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι «σύμμαχοί» μας στον αγώνα εναντίον της κυτταρίτιδας

Μία διαρκής προσπάθεια στην οποία μπορείς να στεφθείς και εσύ νικήτρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας έχουμε κάποιους συμμάχους, που μπορούν να μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην προσπάθειά μας αυτή. Για αυτό τον λόγο, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι σύμμαχοι και με ποιους τρόπους μπορούν να μας ενισχύσουν.

Νερό

Ο πρώτος μας σύμμαχος στον αγώνα μας κατά της κυτταρίτιδας δεν είναι άλλος από το νερό. Αυτό συμβαίνει διότι σε ένα αφυδατωμένο δέρμα τα λιποκύτταρα είναι πιο ορατά. Έτσι, η κατανάλωση άφθονου νερού έχει αποτέλεσμα οι προβληματικές αυτές περιοχές να είναι λιγότερο ορατές.

Βιταμίνη C


Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση του κολλαγόνου, βελτιώνοντας την όψη των προβληματικών αυτών περιοχών. Οπότε, συνιστάται η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων φρούτων, στα οποία περιλαμβάνεται η βιταμίνη C, όπως είναι τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.

Καλά λιπαρά

Όταν αναφερόμαστε σε καλά λιπαρά, εννοούμε τα ω3 και τα ω6 λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται σε τροφές όπως είναι ο σολωμός, οι σαρδέλες, οι ελιές και τα καρύδια. Οι τροφές λοιπόν αυτές δύνανται να βελτιώσουν τις προβληματικές περιοχές.

Άπαχες πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες αυτές μπορούν να ενισχύσουν τον κορεσμό και έτσι να οδηγήσουν στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Οι πρωτεΐνες αυτές βρίσκονται και πάλι στα ψάρια και τα θαλασσινά. Επίσης, βρίσκονται επίσης και στα καρύδια και στο άπαχο κρέας.

Φρούτα

Πρέπει να καταναλώνετε φρούτα σε πολύ μεγάλο βαθμό, μιας και περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας στις προβληματικές περιοχές. Επιπλέον, τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό και χαμηλά σε θερμίδες.

Λαχανικά


Ιδιαίτερα τα πράσινα λαχανικά ενισχύουν σημαντικά την ενυδάτωση και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Έτσι, ενδείκνυται ιδιαίτερα η κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως είναι το σπανάκι και το λάχανο. Όπως και τα φρούτα, έτσι και τα πράσινα λαχανικά δεν περιέχουν μεγάλο αριθμό θερμίδων και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε νερό και θρεπτικά συστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση