ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας σας για το φθινόπωρο

Ανάγκη για πλούσια ενυδάτωση, αναζωογόνηση καθώς και καλή απολέπιση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καθώς το καλοκαίρι έχει φύγει και με την σειρά του ήρθε το φθινόπωρο, οι ανάγκες του δέρματος είναι διαφορετικές. Όταν η θερμοκρασία μειώνεται,οι καιρικές συνθήκες μπορεί να κάνουν το δέρμα στεγνό και ξηρό,έτσι είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα που απαιτούνται για την προστασία και λάμψη.

Οι βασικές ανάγκες που παρουσιάζει το δέρμα μετά από τις έντονες και ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού είναι η πλούσια ενυδάτωση, αναζωογόνηση καθώς και καλή απολέπιση. Καιρός να ανανεώσετε την περιποίηση του δέρματος σας και να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας για να αισθάνεστε υγιείς.

Καθαρισμός

Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός, για να απομακρύνεται η σκόνη, τα έλαια, τα νεκρά κύτταρα και τα καλλυντικά. Για λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε καθαριστικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, που ενυδατώνει και ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας. Για ξηρό δέρμα, τα καθαριστικά που περιέχουν γλυκολικό οξύ μπορούν να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Επίσης ο ιατρικός καθαρισμός από τον δερματολόγο θα σας βοηθήσει να έχετε ένα λαμπερό δέρμα.

Ενυδάτωση

Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι και την έκθεση στον ήλιο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τις δροσερές θερμοκρασίες του φθινοπώρου είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενυδατωμένο. Το πρώτο και βασικό βήμα, λοιπόν, είναι να αναπληρώσουμε την υγρασία που χάθηκε πίνοντας πολύ νερό. 1,5 με 2 λίτρα είναι απαραίτητα, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι αναγκαίες για την άρση των συμπτωμάτων και την άμεση ανακούφιση. Για να προωθήσετε την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου, 3 - 4 φορές την εβδομάδα. Επίσης η καθημερινή έκθεση σε κρύο καιρό μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια για το δέρμα όπως και η επίμονη έκθεση στον ήλιο, έτσι η ενυδάτωση του δέρματος είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου για την καταπολέμηση της ξηρότητας.

Απολέπιση

Μετά από ένα καλοκαίρι στη θάλασσα, την άμμο και την έκθεση στον ήλιο, είναι μια καλή ιδέα να δώσετε στο δέρμα σας μια νέα αρχή για το φθινόπωρο και να κάνετε την εβδομαδιαία απολέπιση μέρος της φροντίδας του δέρματος σας. Η τακτική απολέπιση του προσώπου και του σώματός σας είναι το κλειδί αν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας ζωντανό καθώς αφαιρεί τα ξηρά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία, λαμπερή και πολύ πιο δεκτική στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που χρησιμοποιείτε. Μία ήπια απολέπιση στο σπίτι με κόκκους Jojoba ή χαμομήλι ή ένα χημικό peeling στον δερματολόγο θα σας εξασφαλίσει μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ο τακτικός καθαρισμός του σώματος και η απολέπιση ενθαρρύνει το δέρμα να λειτουργεί καλύτερα, εξαλείφει την συσσώρευση τοξινών ώστε να μπορέσει να κρατήσει την υγρασία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν ψάχνετε για ένα καλό απολεπιστικό, βεβαιωθείτε για την ποιότητα του προϊόντος ώστε να μην βλάψει τα μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος θα πρέπει να αφαιρεθούν από το σώμα σας, καθώς και το πρόσωπό σας, ώστε το δέρμα σας να έχει υγιή λάμψη να είναι πιό μαλακό,και να έχει λεία εμφάνιση. Η εβδομαδιαία απολέπιση θα βοηθήσει πραγματικά να διατηρηθεί το δέρμα σας φρέσκο και λαμπερό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Επανόρθωση

Ο ζεστός ήλιος είναι αυτός που κάνει το καλοκαίρι τόσο ευχάριστο,αλλά η καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι μια σημαντική αιτία της καταστροφής του δέρματος. Η έκθεση σε ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν χρώση και πρόωρη γήρανση, έτσι το φθινόπωρο είναι μια καλή στιγμή για να δώσετε στο δέρμα σας κάποια ανακούφιση από τις συνέπειες του καλοκαιρινού ήλιου και να αποκαταστήσετε οποιαδήποτε βλάβη του δέρματος με προϊόντα θρέψης και αποκατάστασης. Η βιταμίνη C , Ε είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη όσον αφορά την αναζωογόνηση, την εξομάλυνση και την αντι-γήρανση.

Θρέψη

Καθώς το φθινόπωρο και ο χειμώνας πλησιάζουν, αυτό είναι το κλειδί για να κρατήσετε το σώμα σας προστατευμένο και ενυδατωμένο προκειμένου να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και τη ζημιά από τις ψυχρές καιρικές συνθήκες. Το σκληρό νερό και τα σκληρά υλικά, όπως το οινόπνευμα και η λανολίνη μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται ταλαιπωρημένο,έτσι καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα, που θρέφουν φυσικά το δέρμα και ανακουφίζουν από την ξηρότητα.

Προστασία

Η ενυδατική κρέμα είναι ζωτικής σημασίας για τους πιο κρύους μήνες, προκειμένου να δώσουν μια υγιή υφή και λάμψη στο δέρμα,καθώς και την προστασία που χρειάζεται το δέρμα σας από τις σκληρές καιρικές συνθήκες. Καθώς ο καιρός κρυώνει, η βροχή και καιρικές συνθήκες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα, κάνοντας το πολύ πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο. Οι πλούσιες κρέμες περιποίησης του δέρματος είναι, επομένως, το τέλειο αντίδοτο για την ευαισθησία και την ξηρότητα, αφού ενεργούν ως ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα.Μην ξεχνάτε τα χείλη σας.Το lip balm πρέπει να είναι πάντα μέσα στην τσάντα σας. Να ενυδατώνεται συνεχώς τα χείλη σας. Ο χειρότερος εχθρός τους είναι οι αλλαγές της θερμοκρασίας.

Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση, από τον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που το επηρεάζουν καθώς και την σωστή χρήση προιόντων για το προσώπο και σώμα πάντοτε με την συμβουλή και την καθοδήγηση του δερματολόγου σας.

Δρ.Κωνσταντίνος Π. Συμεωνίδης MD
Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος
Μέλος της Κυπριακής και Ευρωπαικής Δερματολογικής –Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X