ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία μετά την καραντίνα

Με τον τερματισμό των μηνυμάτων και την ευχέρεια να κυκλοφορούμε και πάλι στον κόσμο

Newsroom K

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητά τους λόγο άγχους. Κατά το 52% των millennial γυναικών που πάσχουν από θέματα ψυχικής υγείας, με βάση μια έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσαν πως η κατάσταση τους έχει χειροτερέψει κατά την διάρκεια της καραντίνας, ενώ το 32% των γυναικών που δεν είχαν βιώσει προβλήματα άγχος πριν την πανδημία, άρχιζαν να τα αναπτύσσουν πρόσφατα. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια όταν την χρειάζεστε περισσότερο... οπόταν, αν απαντήσετε θετικά στις παρακάτω ερωτήσεις, τότε καλό θα ήταν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε κάποιον ψυχολόγο για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα θέματα άγχους που αντιμετωπίζετε το τελευταίο διάστημα.

1. Είχατε δυσκολία να κοιμηθείτε τις τελευταίες εβδομάδες;

2. Μήπως έχετε την ιδέα ότι θα αρρωστήσετε;

3. Έχετε μια αίσθηση απελπισίας τον τελευταίο καιρό, στο σημείο όπου τα πάντα - δουλειά, φίλοι, μελλοντικά σχέδια - είναι ανούσια;

4. Έχετε αγνοήσει φίλους και συγγενείς;

5. Έχετε αυξημένα αισθήματα άγχους, θλίψης ή θυμού;

6. Αλλάξατε συμπεριφορά λόγω φόβο;
Με τον τερματισμό της καραντίνας σήμερα, 21 Μαΐου, έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ορισμένες εκκρεμότητες ή επιθυμίες μας που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι πρόσφατα. Εμείς σας ετοιμάσαμε μια λίστα από πράγματα που θα ήταν καλό να διευθετήσετε το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να νιώσετε και εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας και να παραμείνετε σε ένα σταθερό επίπεδο ψυχικής κατάστασης χωρίς την παρεμβολή του άγχους.

Στο σύντομο μέλλον
Κάντε την επίσκεψή σας στην αισθητικό, τα κομμωτήρια και ίσως και σε ένα spa, για να απολαύσετε ένα πολυτελές μασάζ που θα σας κάνει να απαλλαχτείτε από όλο το stress.

Επίσης καλό θα ήταν να κάνετε τις γενικές σας αναλύσεις. Με τα νοσοκομεία να ήταν πλήρως απασχολημένα με τους φορείς της πανδημίας μέχρι πολύ πρόσφατα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το γενικό, προληπτικό σας check up.

Στο μακροπρόθεσμο μέλλον
Το άγχος έχει την τάση να εμφανίζεται σε μορφή ακμής πάνω στο δέρμα, οπόταν καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας για παροχή κάποιου είδους θεραπείας εάν παρατηρήσατε διαφορά στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε το γενικό σας check up στο γυναικολόγο, έστω και αν δεν έχετε κάποια εμφανή συμπτώματα ασθένειας ή μόλυνσης.

Εξίσου σημαντική είναι και η επίσκεψη στον οδοντίατρο εφόσον είναι πρέπον να καθαρίζουμε τα δόντια μας σχολαστικά από έναν ειδικό, δυο φορές τον χρόνο.

Αν φοράτε γυαλιά οράσεως, μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρό σας θα ήταν μια καλή ιδέα αυτή την στιγμή, για να δείτε εάν χρειάζεστε μια νέα συνταγή χάρη σε όλη αυτή την ώρα που περάσατε μπροστά από τις οθόνες.

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση