ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Τα πικάντικα φαγητά κάνουν καλό στην υγεία μας

Η συχνή κατανάλωση πικάντικων φαγητών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Τα μπαχαρικά δεν δίνουν μόνο μοναδική γεύση σε ένα πιάτο. Η συχνή κατανάλωση πικάντικων φαγητών, με καυτερές πιπεριές, κάρι και άλλα μπαχαρικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και να χαρίσει μερικά επιπλέον χρόνια ζωής! Οι λόγοι;

1. Είναι ωφέλιμα για την καρδιά. Οι καυτερές πιπεριές και άλλα καυτερά τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, καθώς ευνοούν την ικανότητα του σώματος να διαλύει τους θρόμβους στο αίμα.

2. Μας βοηθούν να χάσουμε βάρος. Χάρη στην καψαϊκίνη, που βρίσκεται στις κόκκινες πιπεριές και όχι μόνο, επιταχύνεται η λειτουργία του μεταβολισμού και έτσι το σώμα μας μπορεί να κάψει θερμίδες γρηγορότερα. Παράλληλα, με την κατανάλωση πικάντικων τροφών επιτυγχάνεται η κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού και συνεπώς λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

3. Συμβάλλουν στη μακροζωία. Σύμφωνα τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που κατανάλωναν πικάντικο φαγητό κάθε μέρα είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του θανάτου σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κατανάλωναν πικάντικο φαγητό μόνο μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο.

4. Βελτιώνουν τη λειτουργία της πέψης. Τα πικάντικα τρόφιμα αυξάνουν την έκκριση υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι και αυτό με τη σειρά του αυξάνει τη ροή του αίματος προς το στομάχι, καθώς και τη βλεννογόνο επένδυση γύρω από αυτό. Επιπλέον, το συστατικό της καψαϊκίνης ευνοεί την καταπολέμηση των βακτηρίων, ενώ αποτελεί ευεργετική ουσία για τα έλκη στο στομάχι.

Πηγή: Must

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X