ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκός πειρασμός

Μια μελέτη συνδέει την κατανάλωσή του αλατιού με την εμφάνιση ασθενειών.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια μελέτη συνδέει την κατανάλωσή του αλατιού με την εμφάνιση ασθενειών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να το χρησιμοποιούμε με μέτρο και αποκαλύπτουν ποια είναι η ποσότητα που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα τσιπς, τις αλμυρές κρέπες και τις τηγανητές πατάτες με μπόλικο αλάτι…. Δυστυχώς όμως ήρθε η ώρα να βάλετε μια τελεία στον λευκό αυτό πειρασμό.

Το Πανεπιστήμιο Αλμπέρτα στις ΗΠΑ έκανε μια έρευνα σχετικά με την κατανάλωση αλατιού η οποία έδειξε πως όταν καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα αλατιού, αποβάλλουμε ένα μέρος που δεν μας είναι απαραίτητο μέσω της ούρησης, μαζί όμως με ασβέστιο.

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στο νάτριο και το ασβέστιο, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ρύθμισής τους στον ανθρώπινο οργανισμό από ένα συγκεκριμένο μόριο.

Το αρνητικό είναι ότι υψηλά επίπεδα ασβεστίου στα ούρα μπορεί να σχετίζονται με εμφάνιση πέτρας στα νεφρά, ενώ τυχόν έλλειψή του ευθύνεται για εύθραυστα οστά και κατ' επέκταση για οστεοπόρωση.

Το επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Physiology-Renal Physiology», αναφέρει σε ένα άρθρο πως όταν καταναλώνουμε ολοένα και περισσότερο αλάτι στη διατροφή μας, σημαίνει ότι το σώμα μας χάνει και περισσότερο ασβέστιο. Τα ευρήματά μας δείχνουν για ποιο λόγο οι τροφές μας, ειδικά οι επεξεργασμένες, πρέπει να είναι ελαφρά αλατισμένες.

Πόσο αλάτι μπορούμε να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;
Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να λαμβάνει καθημερινά 3,8 γραμμ. αλατιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση