ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέθανε ο θρύλος Ντέιβιντ Μπάουϊ

Διέπρεψε με το μοναδικό του στυλ στη ροκ πανκ ποπ και ηλεκτρονική μουσική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο θρυλικός μουσικός Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε μετά από τη μάχη με την επάρατη ασθένεια στα 69 του χρόνια.

«Πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 18 μήνες» αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook.

Ποιος ήταν ο Μπάουι;
Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός παραγωγός στα 40 και πλέον χρόνια καριέρας του διέπρεψε στη ροκ, ποπ πανκ και ηλεκτρονική μουσική. Είχε μόλις κυκλοφορήσει μάλιστα το 25ο άλμπουμ με τον τίτλο Blackstar την ημέρα των γενεθλίων του, δύο μέρες πριν τον θάνατό του.

Ο έμεινε στην ιστορία ως «χαμαιλέοντας» της μουσικής σκηνής και ξεχώρισε στο μουσικό στερέωμα με το θεατρικό του στυλ, την εκπληκτική του φωνή και με το να μεταλλάσσεται συνεχώς σε κάτι νέο.

Το 1972 με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars, είχε κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία παρουσιάζοντας τον ροκ σταρ ως εξωγήινο. Ο Ziggy Stardust αποτέλεσε για καιρό το ανδρόγυνο alter ego του τραγουδιστή με τον ίδιο να κυκλοφορεί με κόκκινα μαλλιά και γκλίτερ. 

Τρία χρόνια αργότερα το τραγούδι Fame τον καθιέρωσε όπως επίσης και στη συνέχεια το Golden Years. Άλλα σπουδαία τραγούδια που ακολούθησαν ήταν το Let’s Dance, Space Oddity, Heroes Under Pressure, China Girl, Modern Love, Rebel Rebel, All the young dudes, Panic in Detroit, Fashion, Life on Mars και Suffragette City.

O Ντέιβιντ Μπάουι ήταν παραγωγός σε διάφορα άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών όπως των Lou Reed, Iggy Pop and the Stooges και Mott the Hoople. Κέρδισε βραβείο Grammy το 2006, αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ επί σκηνής από τότε.

Ο Μπάουι ήταν ιδιαίτερα ήσυχος το διάστημα 2004 με 2012 και παρά το γεγονός ότι του ζητούσαν συχνά να συμμετέχει σε περιοδείες ο ροκ σταρ κρατούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ.

Η επιστροφή του
Η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπάουι έγινε με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ ανήμερα των 69ων γενεθλίων του στις 8 Ιανουαρίου με τον τίτλο Blackstar.

 

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ