ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«He Named Me Malala»

Tο πορτρέτο της νεαρής Malala Yousafai η όποια έγινε στόχος των Ταλιμπάν

Δελτίο Τύπου

Το ντοκιμαντέρ «He Named Me Malala» είναι το πορτρέτο της Malala Yousafai, της  μαθήτριας από το Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της και στην οποία απενεμήθη το 2014  το Νόμπελ Ειρήνης.

 

Η Μαλάλα, σε ηλικία 11 ετών, ξεκίνησε να γράφει (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο) σε blog, όπου περιέγραφε τη ζωή της στην πόλη Mingora, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν, που απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο, εκφράζοντας τις απόψεις της, σχετικά με το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση.

 

Τα επόμενα χρόνια έδωσε συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα, τόσο της χώρας της όσο και άλλων χωρών, στις οποίες υποστήριζε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο. Αφού στο μεταξύ έγινε γνωστή η ταυτότητά της, το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά.  Το γεγονός αυτό πυροδότησε γενική κατακραυγή, βρίσκοντας υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

 

Μετά την πολύ δύσκολη αποθεραπεία της, η Malala συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην  εκπαίδευση, ως συν-ιδρύτρια του Malala Fund.

 

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth, Waiting for Superman) μας δείχνει πώς η Malala, ο πατέρας της Zia και η οικογένειά της αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των κοριτσιών, παγκοσμίως.  

 

Το «He Named Me Malala» μας δίνει μια εσωτερική ματιά στη ζωή αυτού του εκπληκτικού κοριτσιού, από τη στενή σχέση της με τον πατέρα της, ο οποίος ενέπνευσε την αγάπη της για την εκπαίδευση, έως τις παθιασμένες ομιλίες της στα Ηνωμένα Έθνη και στην καθημερινή ζωή της με τους γονείς και τα αδέλφια της.

 

Μπορείς να δεις το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ανά πάσα στιγμή, από την υπηρεσία Video on Demand της Cytavision στην κατηγορία «Νέες κυκλοφορίες». Επίσης, το «He Named Me Malala» θα μεταδοθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 21:00 από τα κανάλια FOX Life (θέση 44) και National Geographic (θέση 75) ταυτόχρονα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ