ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος και Ελλάδα στον αποψινό πρώτο ημιτελικό της Eurovision

Στη Στοκχόλμη χτυπάει απόψε η καρδιά του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πρώτος ημιτελικός του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και θα μεταδίδεται ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Κύπρου. 

Η Κύπρος θα εμφανιστεί στον διαγωνισμό στη ενδέκατη θέση, δηλαδή κάπου στο μέσο των εμφανίσεων των τραγουδιών. Το συγκρότημα Minus One εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο με το τραγούδι «Alter Ego». Οι πρόβες έχουν ολοκληρωθεί, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, με σήμα κατατεθέν της παρουσίασής τους τα… κλουβιά, μιας και αυτά θα αποτελούν, σύμφωνα με τις πρόβες, σημαντικό στοιχείο του σκηνικού και της παρουσίασης.

Από την άλλη, την Ελλάδα εκπροσωπεί απόψε το συγκρότημα Argo, με το τραγούδι «Utopia Land». Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση, αμέσως μετά τη Φινλανδία.

Αναμένεται να είναι ένας δύσκολος ημιτελικός, μιας και οι παραδοσιακές «σύμμαχοι» Κύπρου και Ελλάδας στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι πιο πολλές (Αλβανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρουμανία, Σερβία κ.τ.λ.)στον δεύτερο ημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος ημιτελικός έχει μία χώρα λιγότερη, αφού σε αυτόν θα διαγωνιστούν 18 χώρες για 10 εισιτήρια, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό διαγωνίζονται 19 χώρες.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 14 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό έχει ως εξής:

1. Φιλανδία
2. Ελλάδα
3. Μολδαβία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Ολλανδία
7. Αρμενία
8. Άγιος Μαρίνος
9. Ρωσία
10. Τσεχία
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Εσθονία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Μαυροβούνιο
16. Ισλανδία
17. Βοσνία Ερζεγοβίνη
18. Μάλτα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ