ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη λίστα των Panama Papers η Εμα Ουότσον

Φαίνεται πως είχε συστήσει μία υπεράκτια εταιρεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Εμα Ουότσον, το κινηματογραφικό αστέρι των ταινιών «Χάρι Πότερ», περιλαμβάνεται στα Panama Papers, που είδαν πρόσφατα τη δημοσιότητα, καθώς –ως φαίνεται– είχε συστήσει μία υπεράκτια εταιρεία, προκειμένου να αγοράσει έπαυλη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η ηθοποιός, η οποία έχει εγκαταλείψει προσωρινά τα κινηματογραφικά πλατό για να εκστρατεύσει υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων, αγόρασε την έπαυλη στο Λονδίνο το 2013 λίγους μήνες αφού δημιούργησε την υπεράκτια εταιρεία Falling Leaves στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η ίδια αρνείται ότι φοροδιέφυγε, υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό «την προστασία της ανωνυμίας της και της ασφάλειά της».

Εκπρόσωπος Τύπου της ηθοποιού ανέφερε ότι η Ουότσον δεν απολαμβάνει κανένα κέρδος, φορολογικό ή οικονομικό, από την εταιρεία που δημιούργησε, μόνο διαφυλάττει την ιδιωτικότητα του βίου της. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ηθοποιού δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας της κατοικίας.

Ο λογαριασμός της ηθοποιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την ανάλυση και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Περισσότερες από 200 χιλιάδες λογαριασμοί υπεράκτιων εταιρειών που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Μοσάκ Φονσέκα έχουν αποκαλυφθεί. Ανάμεσα στα τρανταχτά ονόματα που περιλαμβάνονται στα Panama Papers είναι η δούκισσα του Γιορκ, ο Πολ Μπαρέλ, θαλαμηπόλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Σάιμον Κάουελ του X-Factor και πολλοί άλλοι.

Η Ουότσον, η περιουσία της οποία ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια στερλίνες, φέτος εμφανίζεται σε δύο ταινίες μαζί με τον Τομ Χανκς, αλλά και στη νέα έκδοση της ταινίας του Ντίσνεϊ «Η πεντάμορφη και το τέρας».

Η ηθοποιός, ωστόσο, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι ήθελε να περάσει τη χρονιά διαβάζοντας και δουλεύονται για το HeforShe, μία πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την ισότητα των δύο φύλων. Μάλιστα, υπέγραψε αίτημα προς τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Χαν για την τοποθέτηση αγάλματος που να τιμά τις σουφραζέτες στην Πλατεία του Κοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X