ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο «σφυρί» ιστορικό φόρεμα της Μονρόε

Πρόκειται για το φόρεμα που φορούσε όταν τραγουδούσε το Happy Birthday mr. President

Kathimerini.gr

Στο σφυρί πρόκειται να βγει το αισθησιακό φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε όταν τραγούδησε το Happy Birthday στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Η δημοπράτηση του ιστορικού ενδύματος πρόκειται να γίνει από τον οίκο Julien’s στο Λος Αντζελες, στις 17 Νοεμβρίου και οι εκτιμητές πιστεύουν ότι μπορεί να συγκεντρώσει από 2 μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η Μονρόε φορούσε το στενό και εντυπωσιακό φόρεμα στον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του JFK στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντενς στις 19 Μαΐου του 1962. Το φόρεμα φτιαγμένο από αραχνοΰφαντο μετάξι και καλυμμένο με στρας και παγιέτες, δημιουργία του μόδιστρου Ζαν Λουί, ήταν τόσο στενό ώστε η Μονρόε, στην πραγματικότητα, ράφτηκε στο εσωτερικό του.

Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή τρεις μήνες αργότερα, αφού κατανάλωσε υπνωτικά χάπια, σε ηλικία 36 ετών. Ο πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε την επόμενη χρονιά. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Ντάρεν Ζουλιέν, το φόρεμα, «μοναδικό στο είδος του, δεν είναι μόνο ένα σύμβολο του Χόλιγουντ αλλά ένα ιστορικό και πολιτικό κειμήλιο».

Το ιστορικό, λοιπόν, φόρεμα αγοράστηκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, πριν από 17 χρόνια, από τον χρηματιστή Μάρτιν Σβάιγκ, αντί 1,26 εκατ. δολ. O χρηματιστής το κράτησε στη σουίτα του, στο ξενοδοχείο Πιερ της Νέας Υόρκης, με ρυθμιζόμενες συνθήκες θερμότητας και υγρασίας. Οι κληρονόμοι του, όμως, τώρα αποφάσισαν να το πουλήσουν. Η ίδια η Μέριλιν Μονρόε, εξηγεί ο Ντάρεν Ζουλιέν, αποκαλούσε το φόρεμα «δέρμα και χάντρες». Επειδή είχε ραφτεί πάνω στο σώμα της ηθοποιού, ο Σβάιγκ είχε φέρει επαγγελματίες που με προσοχή το είχαν τοποθετήσει πάνω σε μία κούκλα και έτσι διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X