ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρατσιστική επίθεση στην Michelle Obama μέσω Facebook

Δασκάλα στην Δ.Βιρτζινία την αποκάλεσε πίθηκο με τακούνια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του Trump, η Michelle Obama δέχτηκε χυδαία ρατσιστική επίθεση δέχτηκε μέσω Facebook . Συγκεκριμένα, η Pamela Ramsey Taylor, μέλος της ΜΚΟ Clay County Development Corp., σε μια μικρή πόλη στη Δ. Βιρτζίνια και δασκάλα σε σχολείο, έγραψε μετά τη νίκη Trum στη σελίδα της : «Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια».

Η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί αφού το ρατσιστικό ξέσπασμα της Taylor ήρθε να επικροτήσει η δήμαρχος της πόλης Κλέι στη Δυτική Βιρτζίνια, Μπέβερλι Γουέλινγκ, με τη μορφή σχολίου στην ανάρτηση. «Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ», έγραψε. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για αυτή την ανάρτηση ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #FireJaneWoodAllen, ζητώντας την απόλυση της Τέιλορ.

Αργότερα η Τέιλορ απολογήθηκε για το σχόλιο, λέγοντας ότι από τη ΜΚΟ δέχτηκε επίπληξη και αναγκάστηκε να απολογηθεί. Σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρη πλέον ότι θα παραμείνει στη θέση της και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε «έγκλημα μίσους εναντίον μου». Τόνισε μάλιστα ότι το σχόλιο της δεν ήταν ρατσιστικό και ζήτησε συγγνώμη. Η ΜΚΟ προχώρησε στην απόλυση της Τέιλορ ενώ μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ανάρτηση είχε πλέον αφαιρεθεί από τη σελίδα της στο Facebook.

Πηγή: Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X