ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και φιστίκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10'

Χρόνος ψησίματος: 50'

 

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά

100 ml ηλιέλαιο

120 ml γάλα

1 κουταλάκι βανίλια

2 αβγά

2 μπανάνες, η μία λιωμένη με το πιρούνι και η άλλη κομμένη σε χοντρές φέτες

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές κακάο

120 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

40 γρ. χοντροκομμένα αλατισμένα φιστίκια

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά, τη λιωμένη μπανάνα, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα την μπανάνα κομμένη σε φέτες και τα φιστίκια.

3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε απ’ το ταψί.

 Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση