ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δέκα προτάσεις για ταξίδια που θα σας μείνουν αξέχαστα

Οι πιο όμορφοι προορισμοί για το 2015

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

1. Για αστροτουρισμό στην κοιλάδα Elqui, Χιλή

 Οι έρημοι της βόρειας Χιλής αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μια ανεπανάληπτη εμπειρία… του νυχτερινού ουρανού. Η περιοχή της κοιλάδας Elqui, στη νότια άκρη της διάσημης ερήμου Ατακάμα, διαθέτει πανέμορφους αμπελώνες και οπωρώνες και αποτελεί την «καρδιά» του λεγόμενου αστροτουρισμού της περιοχής. Μικρά παρατηρητήρια βρίσκονται διάσπαρτα παντού, ενώ κάποια ξενοδοχεία προσφέρουν σουίτες με ειδικά διαμορφωμένα γυάλινα ταβάνια… για να μπορείτε να απολαμβάνετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού από την άνεση του κρεβατιού σας.

2. Η Σιγκαπούρη έχει γενέθλια φέτος

 Το 2015 είναι μια χρονιά… πάρτι για τη Σιγκαπούρη, η οποία κλείνει 50 χρόνια ζωής και φυσικά έχει προετοιμάσει διάφορες εκδηλώσεις για να τα γιορτάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

3. Αέρας ανανέωσης στο Ντέρμπαν, Νότια Αφρική

 Πρόκειται για μια παραλιακή πόλη της Νοτίου Αφρικής, με ευχάριστο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ιθύνοντες της πόλης έχουν βάλει στοίχημα να προσδώσουν έναν αέρα ανανέωσης, δίνοντας μια καινούρια πνοή στη Rivertown. Ο θύλακας της πόλης αποτελεί τώρα ένα πολύβουο και ζωντανό κέντρο, με υπαίθριες αγορές και καταστήματα, ενώ η παραλία του Ντέρμπαν αναβαθμίζεται επίσης. Μην απορήσετε για τις ινδικές επιρροές που θα συναντήσετε σε πολλά σημεία της πόλης, καθώς το Ντερμπάν διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ινδικές κοινότητες στον κόσμο.

4. Για μια γεύση από σκανδιναβική κουζίνα στις Νήσους Φερόες

 Οι Νήσοι Φερόες, ένα αρχιπέλαγος στο βόρειο Ατλαντικό, τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί ως ένας από τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς της… avant-garde κουζίνας. Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να πάρετε μια γεύση από την τελευταία λέξης της ανανεωμένης σκανδιναβικής κουζίνας, δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε μέχρι εκεί.

5. Για αξέχαστες βουτιές στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες

 Το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης που έχει αναληφθεί ποτέ στο ανεξάρτητο αυτό νησιωτικό κρατίδιο της Καραϊβικής αποτελεί αδιαμφισβήτητα το 240 εκατ. δολαρίων διεθνές αεροδρόμιο Argyle, που αναμένεται να ανοίξει φέτος, προσφέροντας δρομολόγια από και προς τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

6. Αφρική όπως δεν την έχετε φανταστεί… στη Ζιμπάμπουε 

Τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να εγκαινιαστεί μια νέα πτέρυγα, ένα νέο διεθνές τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Victoria Falls. Στη Ζιμπάμπουε, εκτός από τους περίφημους καταρράκτες, μπορεί κανείς να δει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, όπως τους γρανιτένιους ογκόλιθους στο λόφο Matobo Hills και να θαυμάσει την αποικιακή γοητεία πόλεων, όπως της πρωτεύουσας της χώρας, Χαράρε.

7. Στις βόρειες ακτές του Περού

 Ο τουρισμός του Περού έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς πόντους τα τελευταία χρόνια, κυρίως χάρη στην αρχαία πόλη των Ίνκας στο Κούσκο. Οι βόρειες ακτές της χώρας όμως κρύβουν επίσης μερικές πόλεις-«διαμάντια» που όχι μόνο αξίζει, αλλά επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς αν θέλει να αποκτήσει μια πιο αυθεντική γεύση από Περού.

8. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Μέσης Ανατολής: Ομάν

 Το σουλτανάτο του Ομάν δεν έχει σχεδόν τίποτε κοινό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκτός από τα σύνορά τους. Οι γοητευτικές κορυφές που απολαμβάνει κανείς στα τοπία του είναι… πραγματικά βουνά και όχι ουρανοξύστες, ενώ οι εντυπωσιακές ακτογραμμές του είναι καθ’ όλα φυσικές και όχι τεχνητές.

9. Για οινοτουρισμό στη Γεωργία

 Οι λάτρεις και οι γνώστες του κρασιού ενδεχομένως να το γνωρίζουν. Για όσους όμως δεν έχουν πολύ βαθιές γνώσεις, ωστόσο ενδιαφέρονται για το λεγόμενο οινοτουρισμό, τότε η Γεωργία δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών τους. Η χώρα διαθέτει τη μακροβιότερη, αδιάσπαστη παράδοση παραγωγής κρασιού (υπόγεια ζύμωση μέσα σε πήλινα αγγεία), εκατοντάδες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, εντυπωσιακά τοπία και οινοπαραγωγούς που ενστερνίζονται τις φυσικές μεθόδους παραγωγής.

10. Για μια αυθεντική γεύση από Μεξικό

 Βαθιά στη ζούγκλα της χερσονήσου του Γιουκατάν, στην «καρδιά» μιας προστατευόμενης βιόσφαιρας, βρίσκονται τα εκτεταμένα –ωστόσο ελάχιστα γνωστά- ερείπια της πόλης Calakmul, που στην ακμή του 7ου αιώνα αποτελούσε μία από τις πιο ισχυρές πόλεις του πολιτισμού των Μάγιας. Την περασμένη χρονιά η Ουνέσκο αναγνώρισε την περιοχή και το τροπικό δάσος που την περιβάλλει ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση