ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γεύση της Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Χαλκιδική είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές Έχει θάλασσες ήρεμες και ζεστές, εύκολη πρόσβαση μέσω του αεροδρομίου αλλά και μια σειρά από βραβευμένα εστιατόρια αλλά και πολλά ταβερνάκια και με καλοφτιαγμένο hearty σπιτικό φαγητό. Όλα όσα χρειαζόμαστε για τέλειες διακοπές δηλαδή!

Είχα ακούσει πολλά για την Χαλκιδική, μέχρι που αποφάσισα να πάω! Σύμφωνα με όσα είχα ακούσει περίμενα καταπληκτικές θάλασσες με 40 παραλίες με γαλάζια σημαία που… τις βρήκα, μοναδικούς βυθούς, που τους κολύμπησα, καταπράσινη φύση και 500 χλμ ανεκμετάλλευτων ακτογραμμών που στο βαθμό που μπορούσα, εξερεύνησα. Φεύγοντας από την Χαλκιδική ήξερα ότι θα ξαναγυρίσω. Όχι μόνο επειδή έχει ωραιότατες παραλίες και ξενοδοχεία. Αλλά επειδή έχει και γεύση! Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα... πόδι –πόδι.

Στο δεύτερο πόδι για διαδρομές και μπάνιο:
Η Χαλκιδική που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας , βρίσκετε στην Σιθωνία, στο δεύτερο πόδι. Εδώ η παρουσία του πεύκου είναι πιο έντονη σε σχέση με την Κασσάνδρα, ως εκ τούτου η Σιθωνία είναι ιδανική για τους φυσιολάτρες αλλά και για όσους αγαπούν τις κρυστάλλινες παραλίες. Πράσινο ολόγυρα, μπλε-τυρκουάζ θάλασσες, ελάχιστη δόμηση. Δυστυχώς κάποιες από τις καλές παραλίες είναι κλεισμένες με camping και άλλες κατειλημμένες από ελεύθερο camping.

Περάστε οπωσδήποτε από την Νικήτη και επισκεφτείτε το παλιό χωριό με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα καλντερίμια ενώ να έχετε στο μυαλό ότι η ανατολική πλευρά της Σιθωνίας έχει «πιάτο» τον Άθω και εδώ θα δείτε τις ωραιότερες ανατολές. Όσο για τις παραλίες εκείνη της Καλογριάς έχει 2 beach bar και προτείνετε για οικογένειες. Από τις πιο in παραλίες του 2ου ποδιού είναι η Ελιά. Νοτιότερα οι Καβουρότρυπες είναι μια πολύ όμορφη τοποθεσία με πολλές μικρές παραλίες. Αναζητήστε το εναλλακτικό Goa beach bar στον Τρανό Άγιο Νικόλαο, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Σάρτη Χαλκιδικής. Μια διαφορετική πρόταση κυρίως για after διασκέδαση σ' ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον. Πεντακάθαρα νερά με θέα το Άθως και πολλή μουσική. Ακόμη πιο νότια περάστε από το Κρυαρίτσι, μια πολύ όμορφη παραλία με λευκή άμμο. Μετά το Καλαμίτσι περνάτε την μύτη του ποδιού και φτάνετε στο Πόρτο Κουφό ένα φυσικό κόλπο τόσο κλειστό που μοιάζει με λίμνη. Καθίστε για ούζο στην τελευταία ταβέρνα και συνοδεύστε το με φρεσκότατο ψάρι ή σπιτικά γεύματα από θαλασσινά ψαρεμένα από τον ίδιο το Νίκο που πάει κάθε πρωί με το ψαροκάικο του για δίχτυα και παραγάδι.

Φεύγοντας από την αυθεντική ψαροταβέρνα του Νίκου συνεχίστε βόρεια στην αριστερή πλευρά του ποδιού. Όταν συναντήσετε την ταμπέλα Τριστινίκα ακολουθήστε τη. Εδώ βρίσκετε η ταβέρνα του Σωτήρη και το beach bar Ethnic με την παραλία του. Αν ακολουθήσετε την διαδρομή φτάνετε σε δύο κολπάκια (το πρώτο με δύσκολη κατάβαση) τον Παράδεισο και την Αρετή. Χοντρή άμμος, βαθιά διάφανα νερά. Από τις ωραιότερες παραλίες που βρήκαμε. Προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε την ώρα του δειλινού την διαδρομή από την Τριστινίκα προς το Πόρτο Καράς από το μικρό επαρχιακό δρόμο που είναι όλος παραλιακός. Η διαδρομή είναι περίπου 20 χλμ και σκέτη μαγεία.
Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες που έχει πολύ πολύ κίνηση, προτιμήστε να πάτε και μέσω Πολυγύρου.

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X