ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τήνος: Ένα νησί, μια ευχή

Στο νησί διοργανώνεται το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Ενδοχώρας με νησιώτικες μελωδίες

Στην Τήνο οι ώρες και οι μέρες κυλούν ανέμελα, η έντονη θρησκευτικότητα στην ατμόσφαιρα σε τίποτα δεν περιορίζουν τον εύθυμο χαρακτήρα του νησιού που κρύβει εκπλήξεις

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
VOREADES

Πρόκειται για ένα boutique hotel κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές παραδόσεις του νησιού. Βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας, πολύ κοντά στο λιμάνι και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Διαθέτει δύο στούντιο, επτά δίκλινα δωμάτια και ένα τετράκλινο διαμέρισμα. Μερικά από τα δωμάτια έχουν μαγική θέα στο λιμάνι αλλά και στα γειτονικά νησιά. Μη χάσετε το απίθανο πρωινό του με ντόπια προϊόντα.
Info Χώρα, Τήνος, τηλ. +302283024411
www.voreades.gr

AELOS BAY
Ένα όμορφο ξενοδοχείο στη Χώρα με όλες τις ανέσεις. Τα δωμάτιά του είναι ευρύχωρα, έχουν θέα στη θάλασσα που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να ξεχάσετε τις έγνοιες της πόλης. Προσφέρεται δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι, και το προσωπικό του είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία.
Info Χώρα, Τήνος, τηλ. +34943440770
www.aeolosbayhotel.gr

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ
ΜΑΡΑΘΙΑ
Μία ταβέρνα με new age διακόσμηση και όμορφη θέα στην παραλία. Τα πιάτα που σερβίρονται περνάνε από τα χέρια της Τερέζας, της μαγείρισσας. Ο ιδιοκτήτης του είναι ειδικός στο ψήσιμο του ψαριού και ακολουθείστε τη συμβουλή του σε ό,τι σας προτείνει. Δοκιμάστε το κοτόπουλο «Μαραθιά» ή χοιρινό με λιαστή ντομάτα και κάππαρη Τήνου.
Info Χώρα, Τήνος, τηλ. +302283023249

ΑΓΝΑΝΤΙ
Πρόκειται για μία οικογενειακή ταβέρνα που στεγάζεται σε ένα παλιό παντοπωλείο, στην καρδιά του χωριού. Χαλαρώστε στη βεράντα που βλέπει στα Κιόνια και τη Σύρο και παραγγείλετε κοκκινιστό μοσχάρι, φρουτάλια με πατάτες και τηνιακό λουκάνικο, λαχανοντολμάδες ή τηγανητό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Σερβίρεται εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού λεμόνι.
Info Κτικάδος, Τήνος,
τηλ. +302283021095

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ / ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
• Μερικά μόνο μέτρα μακριά από το λιμάνι βρίσκεται ο πασίγνωστος ναός της Ευαγγελίστριας, (κτίστηκε το 1823 στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου). Έχει κατασκευαστεί από λευκό τηνιακό και παριανό μάρμαρο και θεωρείται το πρώτο αξιόλογο αρχιτεκτονικό μνημείο του απελευθερωμένου ελληνικού έθνους. Αξίζει να δείτε την έκθεση εικόνων και κειμηλίων η οποία περιλαμβάνει παλαιές εικόνες από ναούς της Τήνου και το Σκευοφυλάκιο, με έργα εκκλησιαστικής χρυσοκεντητικής και αργυροχοΐας.
• Στο ισόγειο του ναού της Παναγίας βρίσκεται και το μνημείο της «Έλλης», του ελληνικού καταδρομικού που τορπιλίστηκε από ιταλικό υποβρύχιο ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου τον Αύγουστο του 1940. Στο νησί υπάρχει και αξιόλογη Πινακοθήκη με σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Ενώ στο Μικρό Πάρκο θα δείτε τις προτομές μεγάλων Τηνιακών καλλιτεχνών. Στο κτήριο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού θα δείτε έκθεση έργων του κορυφαίου Έλληνα γλυπτή Γιαννούλη Χαλεπά.
• Αν και η Τήνος δεν έχει αποκτήσει brand name για τις παραλίες της αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει εξαιρετικές ακτές και πλαζ για κάθε γούστο, οργανωμένες ή όχι, κοσμοπολίτικες και πιο απομονωμένες. Μερικές μόνο είναι η Αγαπιανή, η Άγια Θάλασσα, η Αγία Κυριακή, ο Άγιος Ρωμανός, η Απηγανιά, η Βουρνή, τα Κιόνια, η Κολυμπήθρα και άλλες τόσες.
• Το νησί χαρακτηρίζεται από έντονα θρησκευτικό χαρακτήρα, όπου συμβιώνουν αρμονικά Ορθόδοξοι και καθολικοί. Το κάθε δόγμα έχει τους δικούς του λατρευτικούς χώρους, όπως την εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Καθολικών, ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Τον Ναό της Ευρέσεως, τον Άγιο Ιωάννη, τους Ταξιάρχες με τέμπλο του 18ου αι. και οι καθολικές εκκλησίες Άγιος Νικόλαος και Άγιος Αντώνιος. Στο Φαλατάδο θα επισκεφθείτε τον μαρμαρόχτιστο ναό του Αγίου Ιωάννη και την Αγία Τριάδα (1610), τη μεγαλύτερη του νησιού.
• Περιηγηθείτε στα όμορφα χωριά του νησιού και απολαύστε μοναδικές στιγμές με αξέχαστα ηλιοβασιλέματα, όμορφους ανθρώπους, δροσερές νύκτες. Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος, Χατζηράδος, Σκαλάδος, Bεναρδάδος, Υστέρνια, Πάνορμος, Φερό Χωριό, Σμαρδάκιτο και άλλα πολλά.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση