ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βίαια επεισόδια στο Μπαχρέιν για την εκτέλεση του σιίτη κληρικού

Η Αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας σκάγια εναντίον των διαδηλω

ΠΗΓΗ: skai.gr

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα Κυριακή στο Μπαχρέιν μεταξύ αστυνομικών και σιιτών διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ από τη Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες με σιιτικό πληθυσμό της πρωτεύουσας Μανάμα, όπου η Αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας σκάγια εναντίον των διαδηλωτών. Το πλήθος απάντησε με ρίψεις βομβών μολότοφ, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Πρόκειται για τη δεύτερη μέρα έντασης στο Μπαχρέιν, η κυβέρνηση του οποίου έχει υποστηρίξει τη Σαουδική Αραβία στην υπόθεση της εκτέλεσης του αλ-Νιμρ.

Οι Αρχές του Μπαχρέιν έχουν καταστήσει σαφές πως θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα έννομα μέτρα» εναντίον οιασδήποτε «αρνητικής» ενέργειας σχετικά με την θανάτωση του αλ-Νιμρ, η οποία έχει προκαλέσει νέα επιδείνωση της σεκταριστικής διαίρεσης μεταξύ σουνιτών και σιιτών που ταλανίζει τη Μέση Ανατολή.

Οι Αρχές έχουν επίσης προειδοποιήσει για ποινές σε βάρος οποιοδήποτε χρησιμοποιήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «διαδώσει φήμες που απειλούν την ασφάλεια».

Ο αλ-Νιμρ, ο οποίος εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, ήταν μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στην εξέγερση της σιιτικής μειονότητας στη Σαουδική Αραβία το 2011, με κύριο αίτημα τα ίσα δικαιώματα μεταξύ των δύο σεκτών. Συνελήφθη το 2012 με κατηγορίες για αντικαθεστωτική δραστηριότητα.

Όπως και η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν επίσης βίωσε έντονες κινητοποιήσεις το 2011, στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ