ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: «Οι επιθέσεις εναντίον γυναικών ήταν «προσχεδιασμένες»

Κρίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας

ΚΥΠΕ

Οι επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν "προσχεδιασμένες", κρίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας. Οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν προσχεδιασμένες, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

"Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι [οι επιθέσεις] δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα", δήλωσε ο Μάας στη συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε χθες τις 379, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως "αιτούντες άσυλο" ή "παράνομοι μετανάστες", ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία.

Περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, διευκρίνισε η αστυνομία. Πολλά παρόμοια συμβάντα, κυρίως κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στη Φραγκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο.

Εμπιστευτικές εκθέσεις της γερμανικής αστυνομίας καταδεικνύουν ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών που σημειώθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις ήταν οργανωμένες από αλλοδαπούς μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα μερίδα του γερμανικού Τύπου, Αραβες από τη Βόρεια Αφρική, παράνομοι μετανάστες και αιτητές ασύλου, κάλεσαν συμπατριώτες τους από κάθε γωνιά της Ευρώπης, μέσω facebook και twitter, να μεταβούν στην Κολωνία και τις γύρω πόλεις, προκειμένου να προβούν στις αποτρόπαιες πράξεις κατά την `νύχτα του τρόμου` όπως την αποκαλούν πλέον στη Γερμανία.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση