ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξαγορά Baxalta από Shire

Είχε προηγηθεί απόρριψη παρόμοιας πρότασης από Shire τον Αύγουστο

ΑΜΠΕ

H  Shire έχει έρθει σε συμφωνία για την εξαγορά της Baxalta για 32 δις. δολάρια.

Η εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, Shire, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πληρώσει 45,57 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει το 37,5% premium πάνω στην τιμή της μετοχής. Σχεδόν το 40% του ποσού θα καταβληθεί σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές Shire. Αν προχωρήσει η συμφωνία, θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για την Shire, τοποθετώντας το γκρουπ που θα προκύψει στα πρόθυρα του να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.

Η Shire δήλωσε ότι η συμφωνία θα αποφέρει ετήσια, συνέργειες λειτουργικού κόστους άνω των 500 εκ. δολάρια εντός τριών ετών από το κλείσιμο και θα είναι αυξημένα τα κέρδη το 2017.

Η Baxalta, η οποία ειδικεύεται σε θεραπείες για την αιμορροφιλία, είχε απορρίψει προσφορά 45,23 δολάρια ανά μετοχή από την Shire τον Αύγουστο.

Για την Shire, η συμφωνία θα διευρύνει την ώθηση θεραπειών υψηλής αξίας για τις σπάνιες ασθένειες και θα απομακρύνει την εταιρεία από την παραδοσιακή κυριαρχία της σε χάπια για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.
Θα επιφέρει, επίσης, φορολογικά οφέλη από την απορρόφηση της Baxalta στην Ιρλανδία με βάση την εταιρική δομή της Shire.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X