ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

12 παιδιά νεκρά από ρωσικούς βομβαρδισμούς

ΠΗΓΗ: AFP

Τουλάχιστον 12 παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν χθες σε σχολείο της περιφέρειας του Χαλεπίου στη Συρία από βομβαρδισμό ρωσικών αεροσκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, με έδρα το Λονδίνο, υποστηρίζει ότι ο ένας από τους ενηλίκους-θύματα ήταν δάσκαλος του σχολείου, ενώ ο βομβαρδισμός αυτός στην κωμόπολη Αντζάρα προκάλεσε επίσης και τον τραυματισμό είκοσι ακόμη ανθρώπων, όλοι τους μαθητές και δάσκαλοι.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν την Κυριακή στην επαρχία του Χαλεπίου, την οποία ελέγχουν μετριοπαθείς αλλά και ισλαμιστές αντάρτες.

Φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε το Παρατηρητήριο, δείχνουν κατεστραμμένη αίθουσα διδασκαλίας, με θρανία που έχουν διαλυθεί από το ωστικό κύμα της έκρηξης. Η οργάνωση ανέφερε, επίσης, ότι τρία ακόμη παιδιά σκοτώθηκαν στην πόλη του Χαλεπίου, από ανταρτικά πυρά ρουκετών εναντίον συνοικίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η πόλη του Χαλεπίου έχει χωριστεί μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων στα δυτικά και ανταρτών στα ανατολικά, με την κατάσταση αυτή να παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη μετά την έναρξη των εχθροπραξιών από τα μέσα του 2012. Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανατολικών προαστίων, ενώ οι αντάρτες βάλλουν με ρουκέτες εναντίον των δυτικών συνοικιών.

Αντίθετη εικόνα επικρατεί στην ύπαιθρο γύρω από την πόλη, με τους αντάρτες να ελέγχουν τη ζώνη δυτικά του Χαλεπίου και τις κυβερνητικές δυνάμεις να έχουν παρουσία στα ανατολικά.

Το Παρατηρητήριο εκτιμά πως από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων των 2.300 ανθρώπων, μεταξύ αυτών 792 άμαχοι. Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτει η Μόσχα, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατη» την κατηγορία πως η αεροπορία της έχει σκοτώσει αμάχους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X