ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΗΕ: 18.800 νεκροί σε 20 μήνες στο Ιράκ

Στοιχεία - σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας από έρευνα των ΗΕ

ΚΥΠΕ

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η έρευνα των ΗΕ, για τη βία σε βάρος των πολιτών του Ιράκ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Euronews, από την 1 Ιανουαρίου του 2014 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 18.800 άνθρωποι, με τα ΗΕ να κατηγορούν ευθέως τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την εξάπλωση της βίας.

“Από τον Ιανουάριο του 2014 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι εξαιτίας του πολέμου. Επιπρόσθετα, 3 εκ άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έγιναν εσωτερικοί μετανάστες,” δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Μανσούρ, αναλυτής των ΗΕ σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Στην έρευνα γίνεται λόγος για 3.500 γυναίκες και παιδιά, που κρατούνται από τους τζιχαντιστές ως σκλάβοι, αλλά και για 3,2 εκ πολίτες οι οποίοι προκειμένου να σωθούν από τις βιαιοπραγίες αναγκάστηκαν να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες.

“Οι κτηνωδίες περιλαμβάνουν εθνοτικές εκκαθαρίσεις, απαγωγές, βιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση, βανδαλισμοί θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομίας και εμπορία χιλιάδων ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες,” ήταν η τοποθέτηση του Φρανσέσκο Μότα, διευθυντή του γραφείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΕ.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται ότι 800 με 900 παιδιά κάτω των 7 ετών, έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη, με σκοπό να εκπαιδευτούν στρατιωτικά και να ενταχθούν σε τρομοκρατικά δίκτυα.

Κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν σκοτωθεί ευρισκόμενα στην πρώτη γραμμή του πυρός στο πεδίο της μάχης, στην πόλη Ανμπάρ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X