ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβολή για τις 29/1 στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία

Θα διαρκέσουν έξι μήνες

ΑΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, REUTERS,Sputnik

Οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία, οι οποίες αναμενόταν ότι θα άρχιζαν σήμερα στη Γενεύη, θα ξεκινήσουν τελικά την 29η Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν 6 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.


Ανακοινώεις έγιναν από τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Οι προσκλήσεις θα σταλούν αύριο Τρίτη, και οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν την 29η Ιανουαρίου», ανέφερε ο ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Όπως σημείωσε, οι συζητήσεις σχετικά με τον κατάλογο των προσκλήσεων στις συνομιλίες συνεχίζονται. Ο ντε Μιστούρα ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι μια ευρεία εκεχειρία, η δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία είπε ακόμη πως αναμένει να υπάρξουν «συνομιλίες εκ του σύνεγγυς» ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα διαρκέσουν 6 μήνες και θα καλύψουν επίσης θέματα όπως η διακυβέρνηση, η αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και οι μελλοντικές εκλογές.

Ο ντε Μιστούρα εκτίμησε ότι η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων θα διαρκέσει 2-3 εβδομάδες και πρόσθεσε πως σκοπεύει να είναι όσο πιο ευέλικτες είναι δυνατόν.

Ακόμη είπε πως περιμένει αρκετές εντάσεις και αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, επέμεινε ωστόσο ότι πρέπει οι διαπραγματεύσεις να αποκτήσουν ορμή και να τη διατηρήσουν.
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ