ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

39 οι νεκροί μετανάστες στο νέο ναυάγιο

Το πλοιάριο κατευθυνόταν προς την Ελλάδα

Kathimerini.gr

Ανεβαίνει δραματικά, στους τριάντα εννέα (39), ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ζαμάν, εκ των οποίων πέντε (5) ήταν παιδιά.

Στο πλοιάριο που είχε  αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε με προορισμό τη Λέσβο και τελικά ανατράπηκε, επέβαιναν τουλάχιστον 100 άτομα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα 62 άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διακινητής, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων,σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων .

Οι μετανάστες ήταν από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ

"Είμαστε πολύ λυπημένοι. Τουλάχιστον είκοσι από τους φίλους μας αγνοούνται", δήλωσε κλαίγοντας ένας από τους διασωθέντες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

 

Κάτοικοι της περιοχής μετέχουν ως εθελοντές μαζί με μέλη της ακτοφυλακής και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μεταδίδει το AFP.

Τα άψυχα σώματα των θυμάτων έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στ΄ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Τουλάχιστον 33 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στ΄ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε ένα νέο ναυάγιο στη θάλασσα του Αιγαίου, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αρχικά εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής είχε κάνει λόγο για 10 νεκρούς. Άλλοι μετανάστες, των οποίων ο αριθμός δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, αγνοούνται. "Είμαστε πολύ λυπημένοι. Τουλάχιστον είκοσι από τους φίλους μας αγνοούνται", δήλωσε κλαίγοντας ένας από τους συντρόφους τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

Κάτοικοι της περιοχής μετέχουν ως εθελοντές μαζί με μέλη της ακτοφυλακής και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα άψυχα σώματα των θυμάτων έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στ΄ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δέκα μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν το Σάββατο στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλοιάριο κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν πιθανότατα στη Λέσβο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X